Не доїхав. СБУ затримала бойовика ЛНР, який їхав отримувати український паспорт

УКРАЇНА
13.08.2019, 05:56

Співробітники Служби безпеки України викрили у Луганській області колишнього бойовика терористичних структур «ЛНР».

Контррозвідники встановили, що мешканець регіону у серпні 2015 року приєднався до незаконних збройних формувань – так званої «Народної міліції ЛНР», повідомляється на сайті СБУ.

Після проходження підготовки у навчальному центрі бойовиків у Луганську він був направлений на позиції терористів у районі траси Бахмутка. Там зловмисник брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Зі слів затриманого, він зрозумів хибність свого вибору, побачивши масштаби наркоманії серед бойовиків, тому у листопаді 2015 року зловмисник залишив лави незаконних збройних формувань.

Правоохоронці затримали колишнього учасника бандугруповань на блокпосту в Станично-Луганському районі під час його спроби потрапити на підконтрольну українській владі територію для отримання паспорту громадянина України.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.