Недореформована полтавська прокуратура почала боротися з поліцією

ПОЛТАВА
29.06.2016, 14:42
Недореформована полтавська прокуратура почала боротися з поліцією

Наряд патрульної поліції м. Полтави оперативно зреагував на виклик щодо хуліганських дій особою напідпитку. Та через затримання порушника, проти поліціянтів порушено кримінальне провадження за ознаками ст. 365 КК України (зловживання службовим становищем). Розслідування проводить Полтавська обласна прокуратура. Хто ж тоді захистить полтавців та яка ціна справно виконаних професійних обов’язків?

26.03.2016 близько 02.00 год. наряд поліції у складі старшого сержанта поліції Любченка А.В., Малькова Д.С., Лисенка Р.О. прибули за викликом до магазину «Гоголівський» по вул. Леніна в м. Полтаві.

Продавці магазину доведені до відчаю хамським відношенням та хуліганськими витівками невідомого громадянина звернулися за допомогою до правоохоронних органів. Тому охоронець магазину був змушений натиснути «тривожну кнопку» для виклику групи затримання. Працівники поліції проявили професійну майстерність та прибули на місце виклику протягом 5 хвилин і відразу вчинили дії щодо припинення хуліганських дій, які вчиняв невідомий, що перебував у стані алкогольного сп'яніння та разом із своєю знайомою продовжував сварився з продавцями, зривав акцизні марки з алкогольних напоїв, не звертаючи уваги на працівників поліції.

На зауваження продавців та охоронця припинити протиправну поведінку невідомий не реагував.

Працівники поліції також намагалися припинити правопорушення та зробили порушникові зауваження. Той проігнорував вимоги поліцейських.

Після цього невідомий був затриманий і доставлений до Октябрського районного відділу поліції, де були складені відповідні документи. Також було встановлено особу невідомого. Ним виявився громадянин Сороковий Олександр Володимирович 1985 р.н.

Наступного дня близько 12 год. Сороковий О. В., знову ж таки, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, звернувся до травмпункту 1 міської клінічної лікарні м. Полтави зі скаргою на тілесні ушкодження.

В подальшому Сороковий О. звернувся до прокуратури Полтавської області із заявою на неправомірні дії співробітників поліції. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками ст. 365 КК України (зловживання службовим становищем). Розслідування проводить Полтавська обласна прокуратура.

То що ж мало на меті реформування органів прокуратури? Невже воно передбачає притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, які чесно виконували свою роботу, а не реальних порушників, дії яких загрожували життю і здоров’ю громадян. Постає питання, хто наступного разу буде захищати правопорядок від нетверезих і неадекватних правопорушників, якщо за виконання своїх прямих обов’язків, працівників поліції погрожують посадити до в’язниці? Невже прокурори, вночі (а деякі й удень) дозволяють собі не працювати.

Складається враження, що працівники прокуратури захищають правопорядок тільки в кіно. У реальному житті важко знайти приклади, коли своєю професійною діяльністю вони припинили правопорушення. Для здійснення таких завдань в обласну прокуратуру й був призначений новий головний прокурор Сергій Юрійович Попов. За час його перебування на посаді відбулися певні зрушення на краще. Та про докорінне реформування прокуратури, а отже і її профпридатність, можна буде говорити, коли перевірку пройдуть прокурори з сумнівною репутацією.

«Останній Бастіон» уже висвітлював діяльність прокурорів-крадіїв газоконденсату, прокурорів-викрадачів і хабарників, прокурорів без штанів. Своєю діяльність вони заплямували структуру в цілому.

БІЛЬШЕ: Полтавський "Монте-Крісто". Історія повторюється

Мова йде, передовсім, про злочинні «традиції» прокурорів Миронова, Тарана та Бондаренка, тон діяльності яких задав екс-головний прокурор прокуратури Полтавської області Олег Кириченко, ширше відомий загалу як прокурор без штанів, або «любитель полунички».

Недореформована полтавська прокуратура почала боротися з поліцією_1

Угорі - екс-головний прокурор прокуратури Полтавської області Кириченко. Унизу - Кириченко із товаришем по чарці. Нижче - Кириченко у сауні.

Недореформована полтавська прокуратура почала боротися з поліцією_3

Недореформована полтавська прокуратура почала боротися з поліцією_5

В ТЕМУ: Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві

Мабуть не треба зазначати, що жодний із цих «поборників» юстиції не притягнутий до кримінальної відповідальності. Власне, це найкраще говорить про так зване «реформування» прокуратури.

Тому працівникам прокуратури в першу чергу слід розібратися з прогалинами у власній структурі й не заважати виконувати свої службові обов’язки поліціянтам. Через роботу та оперативне реагування на виклики патрульних у нічний час громадяни можуть відчувати себе в безпеці. Навряд цього відчуття їм надасть діяльність прокуратури в найближчий час. 

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27