​Недоторканні мажори: в яких скандалах замішані діти українських політиків

ПОЛТАВА
13.06.2018, 07:43

Діти українських політиків не відстають від своїх можновладних батьків. Вони також стають фігурантами гучних скандалів. Журналісти зібрали найгучніші витівки «недоторканних» нащадків.

​Недоторканні мажори: в яких скандалах замішані діти українських політиків_1

ОЙ, Я ПРАЦЮЮ! У березні 2015 року в ЗМІ з’явилася інформація, що 24-річний Антон Пашинський, син народного депутата і голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, очолив один з департаментів підприємства «Спецтехноекспорт».

Тоді Пашинський-молодший розповів виданню Forbes, що ходив до відділу кадрів для уточнення і дізнався, що він – начальник департаменту контрактів. При цьому батько інформацію про призначення сина спростував і назвав її помилковою.

ДИВНИЙ ЖАРТ. Напевно, найгучнішим став скандал з сином президента Петра Порошенка Михайлом. 15-річний хлопець визнав можливим надіти футболку з написом «Russia». До того ж виявилося, що футболка була з колекції Bosco, приуроченої до Олімпіади-2014 в Сочі. В Україні вибір парубка не оцінили. Главі держави навіть довелося виправдовуватися перед народом. Він заявив, що фото було зроблено на вечірці з нагоди Хеллоуїна, і з Порошенком-молодшим проведено виховну бесіду.

Петро ПОРОШЕНКО, президент України: «Це була не його футболка, він не використовує її в звичайному житті. Але навіть на Хеллоуїн, я вважаю, що це не добре.»

НАХАБСТВО ДРУГЕ ЩАСТЯ. 26 травня в Києві відбувся фінал Ліги чемпіонів. Після того як головний трофей турніру передали Україні, його провезли по великих містах країни. Заради можливості побачити і сфотографуватися поруч з ним українці простоювали величезні черги. Але маленькій дівчинці Лізі Чаус навіть дозволили погратися з кубком. Чому б і ні, адже вона дочка глави Федерації футболу України та депутата Андрія Павелка.

На «подорож» Кубка в машині глави ФФУ відреагували і в УЄФА. Там нагадали про суворі рекомендації щодо використання кубка Ліги чемпіонів на різних заходах.

ПОГРАБУВАННЯ МАГАЗИНУ. 14-річний син народного депутата Ігоря Попова Богдан «потрапив у погану компанію». Принаймні, так сам нардеп пояснив, чому його син з друзями вирішив напасти на магазин.

Підлітки скоїли збройне пограбування – пригрозили продавцю зброєю і забрали виручку. На початку травня Богдану та його спільникові винесли вирок: п’ять років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном два роки. Тато пообіцяв, що син виправиться.

НАПАД НА КУР’ЄРА. Михайло Ковтунець, син заступника міністра освіти і науки Володимира Ковтунця, є фігурантом справи про розбійний напад на кур’єра.

Всього у справі троє обвинувачених. За версією слідства, вони, змовившись між собою, замовили через інтернет-магазин iPhone 8+ і напали на кур’єра, який привіз телефон на місце зустрічі. У березні Ковтунця-молодшого відправили під нічний домашній арешт.

АВАРІЯ В КИЄВІ. Влітку минулого року Нестор Шуфрич-молодший в центрі Києва збив людину. Відразу після інциденту прес-служба депутата опублікувала офіційну заяву, в якій підтвердила факт ДТП і заявила, що Нестор-молодший добровільно в супроводі адвоката і брата пройшов наркологічну експертизу, яка показала повну відсутність алкоголю в крові.

Від слідства Шуфрич-молодший не ховався і вину свою визнав. В результаті суд визнав його винним і засудив до року в’язниці умовно. Крім того, потерпілому виплатили матеріальну компенсацію.

РЮКЗАКИ ДЛЯ МВС. Олександра Авакова, сина міністра внутрішніх справ України, підозрюють у причетності до розтрати близько 520 тис. доларів під час закупівлі МВС рюкзаків у 2015 році.

У листопаді 2017 року суд у Києві обрав синові міністра запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. У МВС справу проти Олександра Авакова назвали політичною і спрямованою на дискредитацію міністра і його сім’ї.

На жаль, скільки б років не було дітям українських чиновників, вони вважають, що можуть собі дозволити більше, ніж інші. Всіх їх об’єднує одне – почуття власної безкарності.

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00