Незаконна вирубка лісофонду Полтавщини

ПОЛТАВА
24.06.2015, 11:59
Незаконна вирубка лісофонду Полтавщини

Громадська організація “Регіональний народний контроль” звернулася з проханням висвітлити проблеми незаконної вирубки цінних порід цінних дерев (дубів яким вік біля 70 років) на теріторії Полтавської області у Шишацькому районні через оприлюднення виявлених фактів злочинної вирубки лісофонду, в тому числі лісопосадках Кавердинобалківської та Великоперевізької сільських рад.

Незаконна вирубка лісофонду Полтавщини_1

Громадсьмими інспекторами 13 лютого 2015 року було заактовано хижацьку вирубку. Матеріали актування направленні до правоохоронних органів. Шишацьким РВ УМВС України у Полтавській області відкрито досудове розслідування, але попри це продовжується безкарно несанкціонована вирубка цінної породи дерева, зокрема рідкісних видів дубів. 16 червня на площі довжиною 750 м , завширшки 12 м. було вирублено без будь-якого дозволу численна кількість дубів (за отриманою інформацією від місцевих мешканців, вирубка здійснена представниками Диканьського райгазу, які обслуговують газову трубу що проходить поряд із лісопосадкою, спиляні дерева вивозяться та розпилюються на дошку).

Незаконна вирубка лісофонду Полтавщини_3

ГО “Регіональний народний контроль” надсилав листи до КМ України, Прокуратури Полтавської області, УМВС України у Полтавській області, Голові Полтавської ОДА, Голові Шишацької РДА а також надавав фотографії наслідків вирубки.

Зазначені звернення громади залишаються без належного уваги з боку працівників міліції, природної охорони тощо.

Ситуацію, що склалася в Шишацькому районі через незаконну вирубку дерев висвітлювалася у місцевій районній газеті “Сільське життя”. Останній допис був зроблений у Полтавській обласній газеті “Село Полтавське” від 18 черівня 2015 року із відкритим зверненням до керівництва області, правоохоронних органів, керівництва Шишацького району із запитанням: хто санкціонує подібне хижацтво? Державі задаються збитки на мільйони гривень, потерпає екологія, проте ні Державне агентство лісових ресурсів України, ні Держлісгосп, ні працівники міліції не зацікавленні в розкритті справи й припиненні незакаконної вирубки лісу Полтавщини.


Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00