Незаконний притулок для бродячих псів створили в Полтаві біля «Екватору»

ПОЛТАВА
20.05.2016, 12:51

Близько 20 безпритульних собак отримали незаконний притулок біля ТРЦ «Екватор» у Полтаві. Місцеві волонтери й пенсіонери доглядають і підгодовують тварин. За їхніми словами, зоозахисна Полтавська обласна організація «Юний європеєць» відмовилася забирати собак на перетримку й стерилізацію. Після звернення активістів щодо проблеми безпритульних собак, тварин почали труїти.

– Они (собаки – ред.) неделями сидят голодными. Я обращалась к обществу защиты животных «Юный европеец». После этого стали появляться кишки, кендюхи, грязное мясо. У собак началась рвота. Идет уничтожение животных, – коментує одна з активісток.


Зазначимо, на недавній сесії міської ради депутати ухвалили програму «Зменшення популяції безпритульних тварин гуманним шляхом». Згідно з нею, щомісяця виділятиметься 10 тис. грн. на стерилізацію тварин), 10 тис. грн. – на харчування тварин у пункті перетримки, 5 тис. грн. щомісяця – на вакцинацію і 40 тис. грн на рік – на засоби відлову безпритульних тварин. – ідеться на офіційному сайті «Юного європейця».

За коментарем з приводу жорстокого поводження з собаками та використання виділених коштів ми звернулися до Майї Матвеєвої, директорки центру «Юний європеєць». Усі телефони, зазначені на офіційному сайті організації були поза зоною або переправляли на автовідповідач.

Зазначимо, звітна діяльність Полтавської обласної організації «Юний європеєць» закінчилася ще в 2011 році.

Незаконний притулок для бродячих псів створили в Полтаві біля «Екватору»_1

Тим часом безпритульні пси й далі залишаються кинутими на себе й плечі небайдужих волонтерів. За кількасот метрів від тварин – паркінг і хідник з великим скупченням людей. За час фільмування матеріалу, пси ледь не накинулися на дитину, що проходила повз.

Звертаємо на ці факти увагу Олександра Біленького, голову Полтавської облради, який назвав Полтаву Духовною Столицею України і запропонував провести в місті «Євробачення-2017». Можливо, посадовець докладе зусиль для вирішення проблеми. Навряд іноземні гості захочуть приїхати в таку Духовну Столицю.

Незаконний притулок для бродячих псів створили в Полтаві біля «Екватору»_3

БІЛЬШЕ ПРО ЦЕ: 

Олександр Біленький запропонував провести Євробачення в Полтаві

У статті «Вісника Полтавської міської ради» про Майю Матвєєву від 3 березня 2016 року зазначено, що в країнах з високим рівнем громадянської свідомості й відповідальності, кількість чотирилапих «безхатьків» зведена до мінімуму, а за жорстоке поводження з тваринами законом передбачене суворе покарання.

Виходить, Полтавська міськрада через своє видання не приховує, що не співвідносить себе з країнами з високим рівнем громадянської свідомості й відповідальності.

Нагадаємо, в Україні Закон №3447 «Про захист тварин від жорстокого поводження» був ухвалений Верховною Радою України 22 лютого 2006 року. У 2014 році держава підписала Європейську конвенцію «Про ставлення до безпритульних тварин», що мала на меті скорочення кількості бродячих собак та котів гуманним шляхом, тобто через стерилізацію. Інший аспект конвенції – захист тварин від жорстокості.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27