Німецька родина прислала до Миргорода гуманітарну допомогу

ПОЛТАВА
24.07.2014, 06:59
Німецька родина прислала до Миргорода гуманітарну допомогу

22 липня Миргородська центральна районна лікарня отримала велику партію гуманітарної допомоги від родини Алекса і Яни Хардер з німецького міста Гамбург. У посилці - перев’язувальний матеріал, дезінфікуючі та знеболювальні засоби, медичні інструменти.

Про це повідомили на сайті Миргородської міської ради.

«Минулого літа ми гостювали у рідних у Миргороді. Наша дитина травмувалась і довелось поїхати тут до лікарні. Медики нам допомогли, але залишилось гнітюче враження від бідності лікарні. Коли повернулись до Німеччини, вирішили допомогти землякам і направили до Миргороду гуманітарну допомогу. А коли в Україні почалася війна, зрозуміли, що маємо продовжувати допомагати» - пояснила Яна Хардер.

Жінка також розповіла, що паралельно вони допомагають солдатам у зоні АТО.

За її словами, у Гамбурзі їхня сім’я створила та офіційно зареєструвала благодійну організацію «Гуманітас Україна». Волонтери організації звертаються до багатьох підприємств, лікарень, відділень Червоного хреста з проханнями про допомогу. У кількох німецьких газетах опублікували оголошення про потреби української армії. Крім того, організували благодійний концерт, на якому змогли зібрати частину грошей, необхідних для придбання машини швидкої допомоги для миргородської лікарні.

Як говорить Яна Хардер, допомогу для українців в організацію приносить багато звичайних німців.

«Люди приносили аптечки з автомобілів, передавали пакети з різними медикаментами. Одного разу знайшли у нас під дверима пакунок зі щойно купленими матеріалами» - розповіла жінка.

Алекс і Яна також зазначили, що їх організація в Німеччині продовжує активно працювати над збором гуманітарної допомоги для потреб українських військових. Вони планують і надалі регулярно надсилати такі вантажі до України та Миргороду.

Аліна Бондар

"Останній Бастіон"


Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23