НКРЕКП запевняє, що підвищення зарплат працівників електроенергетичної галузі не вплине на тарифи

ПОЛТАВА
08.08.2018, 12:06

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг погодила проекти рішень підвищення зарплат працівників електроенергетичної галузі. Про це повідомила прес-служба відомства.

http://www.nerc.gov.ua/?news=7805

Рішення щодо перегляду структур і рівнів тарифів на виробництво, передачу, розподіл і постачання електричної енергії у зв'язку зі збільшенням заробітної плати працівникам прийняли на відкритому засіданні 7 серпня.

«Зазначене рішення ухвалено з метою збереження кваліфікованого кадрового потенціалу компаній та забезпечення надійної роботи Об’єднаної енергетичної системи України, а також забезпечення якісного та надійного електропостачання споживачам. Комісія зобов’язала енергокомпанії спрямувати збільшення фонду оплати праці на підвищення заробітної плати виробничо-технічного персоналу. Розрахунок рівня заробітної плати здійснено відповідно до Порядку визначення витрат на оплату праці, які враховуються в тарифах на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами), постачання електричної енергії за регульованим тарифом, передачу електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами, виробництво теплової та виробництво електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 26.10.2015 № 2645, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.10.2015 за № 1431/27876», – повідомляє регулятор.

У комісії наголосили, що зростання зарплат на 10% не призведе до збільшення тарифів на електроенергію для кінцевих споживачів.

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45