Нова мітла мете по … старому

ПОЛТАВА
25.09.2018, 17:00
Нова мітла мете по … старому

Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради визначилося з підрядником, який відповідатиме за утримання в належному санітарно-технічному стані об’єктів благоустрою, зелених насаджень Полтави. Ним стало вже давно знайоме полтавцям харківське підприємство ПП «БУДГАРАНТ-7». Саме воно минулого року займалось ремонтом міських доріг, тоді як інша фірма — ТОВ «МБЦ» їх прибирала.

В червні цього року власник обох фірм — Олександр Яковенко загинув у автокатастрофі, а нові власники фірм не захотіли продовжувати роботу за старими договорами, які були укладені навесні 2018-го. Тож УЖКГ оголосило новий тендер.

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-07-31-000925-a

Обидві фірми зареєстровані в Харкові та пов’язані між собою. Згідно з даними порталу «Опендатабот», ПП «БУДГАРАНТ-7» належить Вадиму Казарцеву, а ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ХАРКІВСПЕЦБУДМЕХАНІЗАЦІЯ-7» — Олегу Кіяшко, проте раніше теж належало Казарцеву. За дивним збігом обставин, власник останнього ПП змінився незадовго до оголошення нового тендеру.

Нова мітла мете по … старому_1

Нова мітла мете по … старому_3

До речі, обидві фірми фігурують у розслідуванні ГУНП Полтавської області про привласнення техніки, проте поки триває слідство, фірми можуть продовжувати свою діяльність.

За результатами торгів УЖКГ має намір укласти договір з ПП «БУДГАРАНТ-7», яке запропонувало виконати роботи за 177 777 522,96 гривень. Зазначимо, нова угода обійдеться місту майже на 34 мільйони дорожче, аніж передбачалося у договорі від 3-го квітня. Рішення про передачу тендеру до ПП «БУДГАРАНТ-7» суперечить заявам Олександра Шамоти та Андрія Матковського, за каденції якого Полтава втратила власні підприємства, що прибирали та лагодили вулиці. Тоді техніку підприємств банально розпиляли на металолом. Чим завершиться їхня діяльність цього разу? Адже наразі місто не має ні техніки, ні працівників для виконання поточних робіт власними силами.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27