«Нові комунальні тарифи – економічно та юридично необґрунтовані» - Головатий

ПОЛТАВА
16.07.2014, 12:49
«Нові комунальні тарифи – економічно та юридично необґрунтовані» - Головатий

Нові комунальні тарифи – економічно та юридично необґрунтовані.

Про це заявив голова громадського об’єднання «Центр розвитку ОСББ Полтавщини» Ігор Головатий.

«Порядок формування цих тарифів був порушений. Згідно чинного законодавства, ці тарифи повинні були пройти відкриті громадські слухання. Вони також мали б бути затверджені висновками науково-дослідного незалежного інституту. Наразі комунальне підприємство «Полтаватеплоенерго» вчиняє антинародні дії. Вони сформували тарифи, які єдині для всіх будинків у нашому місті та області. Хоча повинні формувати на кожен будинок окремий тариф» - повідомив Головатий.

За його словами, у тарифи комунальні підприємства області заклали власні зайві витрати.

«Наші комунальні підприємства не використовують циркуляційну систему постачання гарячої води до будинків. І це призводить до марнотратства питної води. Як відомо, коли ми вмикаємо кран, з нього не відразу тече гаряча вода, потрібно трохи почекати. Через відсутність циркуляційної системи ми просто змиваємо питну воду в каналізацію. І змушені платити за це нераціональне використання.

Крім того, комунальне підприємство як виконавець послуг має два рази у рік перевіряти технічний стан внутрішньобудинкових мереж та затверджувати це актами. Схоже, вони не вважають за потрібне так робити. До того ж вони не визнають себе виконавцем послуг. Тоді постає питання: чому ми підписуємо з ними договори та оплачуємо їх послуги? Якщо вони не визнають себе надавачами послуг, то мають відшкодовувати ці кошти за користування внутрішньобудинковими мережами «жекам» або ОСББ» - пояснив Головатий.

Він також зазначив, що при формуванні нових тарифів не враховували статтю 2 Закону України «Про житлово-комунальні послуги». У ній сказано, що при розрахунку тарифів повинен враховуватися соціально-економічний розвиток регіону.

«Ні для кого не секрет, що у нашому регіоні мізерні зарплати. Також не врахували, що Полтавщина не є дотаційною в плані газонафтового комплексу. Наш регіон видобуває 37% від усього природного газу, який видобувається в Україні. То чому у нас повинні бути такі високі тарифи?» - додав Головатий.

Він також розповів, що ініціативна група розробили листа зі зверненням до обласної ради терміново створити робочу групу з місцевих депутатів та громадських активістів для перевірки розрахунків комунальних тарифів та відповідності їх вимогам чинного законодавства.

Аліна Бондар 

"Останній Бастіон"


Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45