Новий мер Лондона висловив підтримку одностатевих шлюбів

СВІТ
11.05.2016, 10:09
Новий мер Лондона висловив підтримку одностатевих шлюбів

На виборах міського голови Лондона за підсумками повного підрахунку голосів перемогу здобув кандидат від лейбористів Садік Хан, мусульманин, прибічник ЛГТБ та одностатевих шлюбів. Його підтримали понад 44% виборців. Найближчий суперник Зак Голдсміт від консерваторів, здобув 35% голосів.

Видання Pink News нагадує, що Садік Хан є найбільш відомим політиком-мусульманином, який виступає за захист прав ЛГБТ та одностатеві шлюби. У 2013 році він отримав безліч погроз про розправу, після того як проголосував за одностатеві шлюби у Великобританії.

Хан пообіцяв, що в якості мера зробить усе від нього можливе, аби подолати у Лондоні злочини на ґрунті ненависті до ЛГБТ.

«Я був жертвою злочину на ґрунті ненависті, адже меншість завжди є потенційно жертвою злочину на ґрунті ненависті. Це знак ганьби - що, попри прогрес, якого ми досягли за останні 20, 30 років, якщо ви лондонець з числа ЛГБТ, ви є уразливими для злочинів на ґрунті ненависті. Я займу жорстку позицію, щодо таких злочинів», - Хан.

Зазначимо, Садик Хан став першим в історії британської столиці мером-мусульманином, тому присягав, тримаючи руку на Корані. 

Читайте також:
Світ
Кремль влаштовує ситуація, коли мільйони бідняків із Душанбе, Хороґа і Куляба будуть батрачити у РФ. Це призведе до етнічного конфлікту.
08:21
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
27 березня, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
27 березня, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13