Новозеландську владу закликають скасувати урочистості до ювілею висадки Джеймса Кука

СВІТ
04.10.2019, 14:23
Новозеландську владу закликають скасувати урочистості до ювілею висадки Джеймса Кука

Англієць Джеймс Кук може опинитися на одній лаві з американськими конфедератами. Причиною тому, нібито, є його зневажливе ставлення до корінних мешканців Нової Зеландії.

Тому новозеландській владі рекомендують утриматися від святкування 250-річниці висадки капітана Джеймса Кука на островах. Про це повідомляє видання «The Guardian».

«Уряди Нової Зеландії та Великої Британії мають перепросити за варварські вчинки Джеймса Кука. Адже з його приходом наш народ втратив свою Батьківщину», — зі звернення представників маорі.

Крім того, серед тих, хто вимагає скасувати урочистості — так звані «борці за права меншин». На їхню думку, Джеймс Кук винен в організації воєнної колонізації англійцями землі маорі, нащадки яких вимагають компенсації за завдані збитки.

Читайте також:
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
вчора, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
вчора, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13
Світ
«ЗА» проголосувало 14 членів Ради безпеки із 15, США – утрималися.
25 березня, 18:07