​Одеса сьогодні. Масові заворушення.

УКРАЇНА
02.05.2014, 20:26
​Одеса сьогодні. Масові заворушення.

Сутички, що розпочались в Одесі о 15 годині, закінчились підпалом Будинку профспілок і смертю понад 30 осіб.

Масові сутички в місті Одеса розпочались вже після обіду, коли на вул.Грецькій під час спільного мітингу прихильників єдності України та футбольних фанатів ФК "Чорноморець" спалахнула масова бійка. Кілька сотень прихильників антимайдана з бітами, щитами і в повній екіпіровці прийшли завадити проведенню маршу за єдність України.

Протистояння тривало не одну годину. З обох боків летіли піропакети, гранати та бруківка, використовувалась вогнепальна зброя.

Станом на 19 годину вечора супротив сепаратистів було подолано. Рештки «антимайданівців» окопались за стінами Будинку профспілок, що знаходиться на Куликовому полі.

За словами одного з кореспондентів УНІАН, полум’ям було охоплено другий і четвертий поверхи будівлі. Намагаючись знайти порятунок від пожежі люди вистрибували з вікон, але сепаратисти не припиняли вести прицільний вогонь по проукраїнський активістам. Земля навколо Будинку профспілок була усіяна тілами загиблих, деякі були накриті прапорами України.

Голова управління ДСНС в Одеській області Майя Гринько, стверджує, що не має інформації про кількість загиблих, але повідомила, що вдалось евакуювати щонайменше 20 осіб, деякі з них не могли пересуватися самотужки.

Станом на останню годину відділ із зв’язків з громадськістю Головного управління МВС в Одеській області повідомило наступні цифри про загиблих і постраждалих:

- У лікарні міста звернулися 40 постраждалих, поранено 10 працівників міліції. Крім того, під час протистояння було скоєно підпал будівлі профспілок. В даний час пожежа ліквідована. В результаті 38 людей загинули: 8 — вистрибнули з вікон під час пожежі та 30 — задихнулися чадним газом.

За неофіційною інформацією, серед загиблих сепаратистів у Будинку профспілок не знайдено жодного корінного Одесита чи українця, всі загиблі громадянині Росії і Придністров’я.