Мисливці Полтавщини вимагають повернути назад їх угіддя

ПОЛТАВА
06.06.2014, 12:18
Мисливці Полтавщини вимагають повернути назад їх угіддя

Рішення про передачу 450 тисяч гектарів мисливський угідь до рук приватних підприємців було прийнято ще в минулому році. Від рішення депутатів облради, про передачу земельних наділів, тоді постраждали більше сотні мисливців та рибалок.

Громадяни обурені і питають: чи повернуть їм кошти, що були витрачені на облаштування земельних ділянок?

Загальна площа територій, що належали Українському товариству мисливців і рибалок, до липня 2013 року, становила 2,5 млн гектарів. Рішення 17 сесії облради скоротило її майже на п’яту частину. Зрозуміло, що ніяких відшкодувань збитків мисливці не побачили. Сума цих збитків значна. За словами голови УТМР Костянтина Боровіка, лише за останні 3 роки вона становить близько шести з половиною мільйонів гривень.

На подібні заяви з боку УТМР, Юрій Ткаченко, котрий є начальником Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, тримає відповідь, що до самих мисливців та того, як вони вели господарство на своїй території є чимало питань і саме це стало приводом передати землю більш досвідченим господарям (приватним фірмам).

Про те, чи є шанс у мисливців повернути назад свої колишні угіддя, доповідав голова Держлісагенства України Валерій Черняков під час свого візиту до Полтави:

- Коли нам приносять на підпис документи, то вони уже погодженні в усіх інстанціях: голови сільських рад погоджують, голови адміністрацій, землекористувачі. Тобто ви повинні з низів тут цього не допускати. Те, що зараз віддано – це вже треба звертатись до прокуратури, щоб якось можна було розірвати ці договори.

Візит пана Чернякова закінчився тим, що учасники УТМР офіційно передали йому для роздуму перелік своїх вимог, найголовнішою з яких є повернути угіддя і покарати винних в ухваленні подібних рішень.

Сергій Лем

"Останній Бастіон"

Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06