«Останній Бастіон» заявляє про замовне політичне переслідування «Антинародним Фронтом»

ПОЛТАВА
18.07.2017, 08:03
«Останній Бастіон» заявляє про замовне політичне переслідування «Антинародним Фронтом»

Понад два місяці на редакцію «Останній Бастіон» чиниться тиск з боку представництва «Антинародного Фронту», ГУ НП і прокуратури Полтавської області. За цей час на адресу головреда видання Геннадія Сікалова та його родини лунали погрози, невідомі особи проникали в офіси видання, особисті помешкання журналістів, у нас були викрадені важливі документи і зовнішні накопичувачі інформації.

Протягом червня-липня «Останній Бастіон» виграв низку судових засідань. У них ми відстояли права і свободи як головного редактора, так і інших членів спілки. Зокрема, суд відмовив у клопотанні старшої слідчої ГУ НП Кіяшко в арешті Сікалова строком на 60 діб.

БІЛЬШЕ: Беззаконня Нацполіції під куполом реформи: звернення до міжнародних організацій

Причина посиленої уваги правоохоронців до «Бастіону» і їхні відверто провокативні й незаконні дії – цикл публікацій про розкрадання надр державного значення Полтавщини, незаконне збагачення працівників ГУ НП у Полтавській області, забудова історичного центру Полтави. Результати журналістських розслідувань завжди виводили на тих самих впливових фігурантів і співучасників злочинів. Зокрема, на Валерія Головка, голову Полтавської облдержадміністрації, збирача чорної каси «Народного Фронту» з Полтавщини.

ЧИТАЙТЕ: Генерали піщаних кар’єрів: хто і як розкрадає надра Полтавщини

Губернатор Головко розкрадає надра Полтавщини руками свого родича

Оприлюднення матеріалів про розкрадання кварцового піску в Полтавському районі, ґрунтів у Хорольському районі, підготовка матеріалу про вирублення дубу в Кобеляцькому районі та незаконний цех із розливу «паленки» в Лохвицькому районі поставило під загрозу власне збагачення посадовця, набивання чорної партійної каси «Антинародного фронту» головою Полтавської ОДА. Сума прибутку, який виявився під загрозою, складає близько 100 млн грн щомісяця.

В ТЕМУ: Пісок для Піска: «БПП» розорює надра Полтавщини під позачергові вибори президента

Видання заявляє, що саме голова ОДА є замовником політичного переслідування головреда Геннадія Сікалова. Людина, що утримується за рахунок податків громадян України, з фейковою довідкою інваліда ІІ групи, кинула всі наявні ресурси для перешкоджання діяльності одного з небагатьох ЗМІ, який має довіру серед населення.

Посадовця цікавить захоплення майже добудованої телестудії «Останнього Бастіону» через високий рейтинг видання. Також він зацікавлений у віджиманні бізнесу сім’ї Сікалова. Дещо схоже Головку вдалося зробити з бізнесом депутата обласної ради Валерія Калюжного. Лікарі врятували життя останньому, провівши операції на серці.

Ми інформовані, що Головко залучив заступника генпрокурора Сторожука, знайомого йому по членству в «Антинародному Фронті», для тиску на прокуратуру Полтавської області. Також ми простежуємо, що замовні справи ГУ НП у Полтавській області проти «Бастіону» були фабриковані на замовлення голови ОДА.

Така ціна розслідувань злочинів посадовими особами. «Останній Бастіон» на власному прикладі розуміє всі смисли слова «дисидентство». Письменник Джордж Орвелл говорив: «У часи загальної брехні говорити правду – це екстремізм».

Державні правоохоронні структури виконанням злочинних указівок дискредитували реформу поліції, підірвали довіру населення, загострили суспільне невдоволення діями МВС. Тому заяви про політичне переслідування на замовлення «Антинародного Фронту» та голови Полтавської ОДА ми надсилаємо до Президента України, Кабінету Міністрів України, ГПУ, МВС, НАБУ, САП.

Англомовні версії публікації адресуємо представникам ОБСЄ у Відні, міжнародній громадській організації по боротьбі з корупцією Transparency International, посольствам США та Великобританії в Україні тощо.

Редакція видання «Останній Бастіон»

Читайте також:
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
20 квітня, 15:35