Отримає компенсацію: в Україні вперше відновили на посаді люстрованого прокурора

УКРАЇНА
29.05.2018, 11:19

В Україні вперше прийняли рішення про відновлення на посаді люстрованого прокурора.

Про це повідомляє bihus.info.

Отримає компенсацію: в Україні вперше відновили на посаді люстрованого прокурора_1

Так, Одеський апеляційний адміністративний суд поновив на посаді екс-прокурора Печерського району Києва і Приморського району Одеси Олександра Кузьменка, якого люстрували в березні 2015 року.

Причиною звільнення стала його робота на посаді першого заступника прокурора Печерського району під час Революції Гідності. Після цього прокурор неоднозначно судився, намагаючись домогтися відновлення на посаді.

"В Одеському апеляційному адміністративному суді справу розглядала колегія суддів. Основна причина відновлення екс-прокурора на посаді - "неконституційність" закону про люстрацію - на думку суддів. При цьому Конституційний суд України своїх висновків по закону досі не оприлюднив. Тому одеські судді "побачили" неконституційність самостійно. Вперше суд відновлює на посаді люстрованого службовця", - йдеться в матеріалі.

Уточнюється, що Кузьменко повинен отримати майже 300 тис. грн зарплати за час "вимушеного прогулу". При цьому він говорить, що повертатися в прокуратуру зараз не збирається, але не виключає такої можливості в майбутньому.