Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині

ПОЛТАВА
01.08.2017, 10:10
Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині

В офіційному рейтингу діяльності голів обласних державних адміністрацій очільник Полтавської ОДА Валерій Головко – на 19 місці із 24. У цьому списку його обігнав навіть голова Миколаївської ОДА Савченко, який у 52 словах припустився 44 помилок. Така позиція Валерія Головка в рейтингу зумовлена низькими показниками соціально-економічного розвитку регіону, не вирішеними тривалий час проблемами області, суспільним невдоволенням роботою керівника ОДА тощо.

Незадовільні показники роботою голови Полтавської ОДА завадили області отримати 650 млн грн, які уряд додатково направляв на Полтавську область у рамках перевиконання бюджету країни. Одна з причин відмови направляти кошти – невпевненість у їх правильному освоєнні. Звісно, на те є свої підстави.

«ОБ» писав, що Головко напередодні позачергових виборів президента і парламенту збирає з регіону чорну касу для «Антинародного Фронту». Окрім згадуваних у наших публікаціях крадіжок газоконденсату, голова ОДА має багатомільйонний відкат на вирубці й реалізації дубів. Цілком імовірно, сума надприбутків на деревині зрівнялася з профітом від краденого «кондеру».

В ТЕМУ: «Сині зірки»: керівництво полтавської поліції збагачується на «паленому» алкоголі

Тільки за один виїзд у Зіньківський район ми виявили 2 тис. куб. метрів поваленого дубу. При ринковій вартості кубу фанерного дубу в 30 тис. грн, прибутки голови ОДА, керівництва ГУНП і прокуратури області оцінюються в 60 мільйонів гривень. За один захід і з одного району.

Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині_1

За нашою інформацією, загалом з області вивозять близько 4 тис. кубометрів якісної деревини на місяць. Незаконно випиляний дуб-кругляк реалізується, зокрема, на експорт.

Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині_3

Данину за «покровительство» у вирубках організатори переправляють заступнику начальника ГУ НП Сергію Чижу через смотрящого за економічною діяльністю ГУНП Олега Максимовича. Далі каса йде керівнику ГУНП Олегові Беху. Той завдяки чорному прибутку має Lexus, на якому їздить обідати в розкішний ресторан «Аристократ». Авто Беха часто помічають біля студії краси «Цезар». Найдешевший обід у ресторані обходиться Беху мінімум у 5 тис. грн, а косметичні послуги в «Цезарі» стартують з 1500 грн. Та цієї розкоші не вистачає, щоб відмити всі неофіційні кошти. Тому в безробітної дружини Беха раптово з’являється квартира в київський елітній новобудові та іномарки. Далі ГУНП розподіляє кошти між головою Полтавської ОДА і керівництвом обласної прокуратури, спільні дії яких нагадують структуру ОЗУ.

БІЛЬШЕ: Керівника ГУ НП Полтавщини Олега Беха підозрюють у корупції – НАЗК

Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині_5

Сидять: Олег Бех, Валерій Головко, згори Микола Кармазін (ліворуч), Сергій Чиж (праворуч).

Як повідомляє «Інформатор», Валерій Головко отримав 50 тисяч доларів від начальника Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрія Тараненка у переддень 2015 року. 50 тисяч – це середній еквівалент щомісячних «зборів на розвиток» з дев’яти державних лісових підприємств області. 

Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині_7

Юрій Тараненко 

Щомісячна «абонплата» має свою сезонність – вона зростає під час новорічних свят і в сезон незаконної заготівлі лісу-кругляка. Тобто, саме зараз. Гроші «за ліс» очільнику ОДА передає його давній товариш, багаторічний однопартієць Юрій Кривошеєв, екс-депутат обласної ради.

У прокуратурі Полтавської області за «лісові справи» відповідає перший заступник прокурора Легеньковський (один із кращих товаришів колишнього генпрокурора Шокіна). Як свідчення, саме він без будь-яких пояснень витребував і передав для нагляду своїм підопічним «прокурорчикам» усі справи, де фігурували Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства, ДП «Миргородське лісове господарство» та ДП ПДЛП «Полтаваоблагроліс». Легеньковський особисто тримає на контролі кримінальні справи по лісах, роздає вказівки забирати матеріали справ з усіх інстанцій, підчищає результати прослуховувань і кримінальні справи. А підчищати дійсно є що.

На місці випиляних дерев високопосадовці з правоохоронних структур як Полтавської області, так і центральних органів державного управління у м. Київ, будують собі Нове Межигір’я. Базу відпочинку з палацами, лазнями, придворними зоопарками зводять у с. Романівка Зіньківського району. Земельна ділянка під забудову з кадастровим номером 5321382002:02:014:0002 оформлена на ГО «Товариство мисливців «Пан-Мисливець» за адресою м. Київ, вул. Оранжерейна, буд. 3.

Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині_9

Наразі у Романівці розташована база із 3-поверхового готелю для поважних гостей і понад 5-ти особистих будиночків «поважних людей». Останні регулярно приїздять, а подекуди й прилітають на гелікоптерах, щоб відпочити й пополювати, розповідають нам місцеві мешканці. Базу охороняють озброєні люди.

Село Романівка розташована на лівому березі річки Грунь-Ташань, вище за течією на відстані 4,5 км розташоване село Загрунівка, нижче на відстані 5 км розташоване село Ковалівка Шишацького району. До села прилягають великі лісові масиви. Переробка незаконно спиляної деревини здійснюється на пилорамі у с. Ковалівка та с. Ялинське, а також у самій Романівці. Частину дубів безоплатно ріжуть в’язні Божківської колонії. Там же виготовляються деревне вугілля для мангалів на експорт.

Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині_11

Факти:

Начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарств Юрій Тараненко в 2016 році придбав Toyota Land Cruiser 200 і зареєстрував на свого товариша Попельнюха;

Заступник начальника ГУНП у Полтавській області Сергій Чиж не задекларував куплену в 2016 році квартиру за адресою м. Полтава, вул. Колективна, 8. Для спрощення перевірки НАБУ уточнюємо, що незадекларована Чижем квартира розташована в 2 під’їзді будинку. Під під’їздом часто припаркований Opel із держномером «1000»;

Протягом 2016-2017 років тільки на будівництво бази відпочинку у с. Романівка було завезено понад 1800 куб. м. деревини, яка була незаконно зрублена під керівництвом ГУНП і прокуратури області;

Основними постачальниками деревини є Миргородський, Гадяцький, Зіньківський, Кобеляцький, Шишацький, Лубенський лісгоспи;

Паханат «Антинародного Фронту» на Полтавщині_13

Геотегом на фото відзначено місце вирубки лісу в Кобеляцькому районі неподалік с. Жирки

Під час разового виїзду в Зіньківський район, ми виявили 2000 куб. м. незаконно поваленого дубу. Вартість збитків – у межах 60 млн грн;

Щомісячно, за нашими даними, з області вивозиться близько 4 тис. куб. м. незаконно поваленого дубу;

Роботу груп із незаконної порубки деревини на території області координують заступники начальника ГУ НП у Полтавській області. Вони ж кришують незаконне виробництво алкогольного сурогату в Лохвицькому районі;

Загалом за період із 2015 до 2017 року на Полтавщині були доведені до суду тільки 15 із 117 проваджень за фактом незаконної вирубки деревини. Більшість порушників обмежилися штрафом (максимальний розмір – 1700 грн).

Уважати публікацію офіційним зверненням до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, НАБУ України.

Уважати публікацію офіційною заявою про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами лісового господарства Полтавської області, прокуратури Полтавської області та ГУНП у Полтавській області.

Далі буде.

Гнап Нерушима  

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01