Перевезенню пільговиків бути?

ПОЛТАВА
26.09.2018, 17:43

26 вересня у міськвиконкомі розглянули питання про відшкодування перевезень пільгових категорій, а також повернення старих тарифів. Нагадаємо, полтавські перевізники масово відмовляються перевозити пільговиків, аргументуючи це відсутністю фінансування.

Перевезенню пільговиків бути?_1

Міськвиконком проголосував за виплату компенсацій перевізникам за перевезення пільговиків, проте з поправкою на необхідному перерахунку коефіцієнту пільговиків. Більшість полтавців вважають, що встановлений коефіцієнт значно завищений, адже розрахунки проводились на замовлення самих перевізників і можуть бути сфабрикованими.

За словами нового заступника міського голови Олексія Чепурка, коефіцієнти різняться залежно від маршрутів та перевізників.

«Я не буду давати оцінку цим коефіцієнтам, завищені вони чи не завищені. Але перевізники знають, що найближчого місяця ми проведемо нові розрахунки й почнемо визначати та затверджувати нові коефіцієнти».

Також він зазначив, що перші виплати планують здійснити вже цього тижня — 28 вересня, після рішення чергового міськвиконкому. Наразі діятимуть такі коефіцієнти:

- КП «Полтаваелектроавтотранс» (автобуси) – 3,56;

- КП «Полтаваелектроавтотранс» (тролейбуси) – 1,59;

- ТОВ «ЄВРОБУС ПОЛТАВА» – 1,92;

- ТОВ «ЛЮКС-ПОЛТАВА 2009» – 1,98;

- ПП «ЛЮГ» – 2,48;

- ТОВ «ДЕЛКО КОМПАНІ» – 2,66;

- ТОВ «ТК ЕКСПРЕС – ЛАЙН» – 2,36;

- ТОВ «ВІРАЖ – В» – 1,36;

- ФОП Щербаку Павлу Олексійовичу – 1,80;

- ФОП Даніку Віктору Сергійовичу – 2,26.

Але найближчим часом їх планують переглянути.

Перевізники, в свою чергу, заявляють, що одразу після виплат почнуть перевозити пільговиків, але до тих пір все залишиться, як є. Окрім цього, вони зазначають, що «аргументований тариф» за проїзд — 7 гривень.

На противагу цьому, у міськвиконкомі запевняють, що повернуть попередні ціни. Наразі комунальний транспорт вже виїхав на маршрути з тарифами 2 та 4 грн за тролейбуси та автобуси відповідно. Жоден з приватних перевізників і досі не згодився знизити тарифи, навіть після чергового рішення суду.

Днями управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби Полтавщини провело позапланові перевірки та встановило факт завищення цін в громадському транспорті. Про це також заявляють представники кількох полтавських громадських організацій.

Читайте також:
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
20 квітня, 15:35