Переворот у Полтавській міській раді v 2: спроба зняти мера

ПОЛТАВА
14.09.2018, 12:10
Переворот у Полтавській міській раді v 2: спроба зняти мера

Депутати Полтавської міської ради зібрались сьогодні на позачергову сесію, яка є фактичним продовженням самовільно скликаної від 31 серпня. Як і передбачалось, міський голова Олександр Мамай разом з прибічниками проігнорували ініціативу опозиціонерів, а відтак на засідання з’явились лише 28 з 42 депутатів. Зазначимо, офіційної інформації про засідання на сайті міської ради не було, проте депутати дізнались про сесію з посту голови міської СДП Олександра Шамоти.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1845474452167568&set=a.334246769957018&type=3&theater

Переворот у Полтавській міській раді v 2: спроба зняти мера_1

Офіційно сесію зібрали під приводом розпуску міськвиконкому та звільнення заступників міського голови. Проте вже на початку засідання депутати проголосували за те, щоб винести на порядок денний питання про оголошення недовіри меру. Ухвалили одноголосно. Також на порядку денному - питання обрання секретаря міської ради, яке залишилось з минулого засідання.

Перейшовши уже безпосередньо до розгляду питань між депутатами кількох фракцій виникли розбіжності. Так Юліан Матвійчук висловив позицію своєї фракції: «Жертвуючи амбіціями, ми готові віддати свої голоси за Олександра Шамоту. Фракція «Свобода» буде голосувати за недовіру меру Мамаю, і ми будемо радитися з приводу секретаря. Проте за інші питання ми поки не можемо голосувати».

Переворот у Полтавській міській раді v 2: спроба зняти мера_3

Як і було заявлено, п’ятеро «свободівців» не голосували за звільнення заступників міського голови Ольги Борисенко, Наталії Сук та Світлани Тарашевської. Тоді як інші 23 депутати підтримали рішення одностайно.

Висловити недовіру Мамаю депутатам поки не вдалось — Дмитро Сенчакович та Олександр Шамота оголосили перерву до 15:00, аби кулуарно вирішити питання кандидатів для виконкому. Депутати ж хутко почали покидати залу засідань.

Переворот у Полтавській міській раді v 2: спроба зняти мера_5

Переворот у Полтавській міській раді v 2: спроба зняти мера_7

 Доки частина депутатів розбившись на невеликі групки щось тихенько обговорювали, за дійством спокійно спостерігав Сергій Каплін, який, здавалось би, був єдиним, хто розумів, що саме коїться у цьому хаосі.

Переворот у Полтавській міській раді v 2: спроба зняти мера_9

За словами Андрія Матковського, наразі між лідерами опозиційних фракцій ведуться перемовини про обрання кандидатури, яку підтримають представники всіх фракцій. Також він висловив сподівання, що це буде «хтось молодий». Відзначимо: імовірно, він мав на увазі свого єдиного «молодого» представника — Олександра Глазова. Проте офіційно оприлюднити прізвище Матковський відмовився.

Переворот у Полтавській міській раді v 2: спроба зняти мера_11

Названий Матвійчуком як імовірний кандидат, Олександр Шамота зазначив, що сам не буде висувати свою кандидатуру, а довірить це рішення іншим. Ним може стати будь-хто з 42-х депутатів. Також він додав: «Доки міський голова не звільнений, він має першочергове право внесення кандидатури секретаря міськради. Якщо сьогодні ми звільнимо мера, депутати, за підтримки 22-ох депутатів матимуть право внести кандидатури на голосування. Наразі ми оголошуємо перерву для того, щоб провести консультації щодо всіх спірних моментів, що є зараз».

Як розвиватимуться події на засідання після перерви, продовження буде…

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27