Першовідкривачу української нафти й газу виповнилося 96 років

ПОЛТАВА
06.09.2016, 10:31
Першовідкривачу української нафти й газу виповнилося 96 років

«Геолог від Бога» сьогодні святкує іменини.

6 вересня виповнилося 96 років геологу-досліднику Валентину Павловичу Каменському. Він – першовідкривач Східного нафтогазовидобувного регіону України, піонер нафтогазової промисловості в УРСР, заслужений геолог, кандидат геолого-мінералогічних наук,автор 10 раціоналізаторських розробок у нафтогазовій галузі. Видав 80 наукових публікацій, технічних звітів та 30 книг про історію, розвиток та сучасний стан нафтогазової індустрії.

За участю Каменського відкрито понад 50 родовищ нафти й газу: Радченківське, Сагайдацьке, Михайлівське, Новогригорівське, Північно-Долинське, Битківське, Клинсько-Сарське, Краснознаменське, Танявське, Пневське, Гвиздецьке та ін. 

Лідер ГС «Останній Бастіон», директор «Полтаванафтогазгеології» Геннадій Сікалов привітав іменника. У якості подарунка «Останній Бастіон» готує перевидання книги про Валентина Каменського на основі його досліджень, біографічних відомостей, спогадів і напрацювань.

Першовідкривачу української нафти й газу виповнилося 96 років _1

Редакція видання вітає Валентина Павловича з Днем народження. Здоров’я Вам і Вашій родині, щастя, добробуту, миру та многая літа.

Інтерв’ю з Валентином Каменським у новому номері газети «Останній Бастіон». 

Першовідкривачу української нафти й газу виповнилося 96 років _3

Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36