Під Крюківським мостом поблизу Кременчука знайшли вибуховий пристрій

ПОЛТАВА
24.07.2014, 07:34
Під Крюківським мостом поблизу Кременчука знайшли вибуховий пристрій

23 липня об 11 годині ранку начальник караулу охорони Крюківського мосту повідомив, що виявив підозрілу валізу під час огляду прилеглої акваторії.

В зв’язку з чим, на місце виїхала слідчо-оперативна група та працівники ДСНС і СБУ, що б дістати підозрілий предмет з води залучили і водолазів.

Як зазначають на сайті УМВС в Полтавській області: «Обстеживши місце події, було встановлено, що на брускові пінопласту прив’язана мотузка довжиною понад три метри, до якої під водою прив’язана валіза, в якій знаходиться предмет, схожий на інерційну котушку».

Потенційний вибуховий пристрій був вилучений для подальшого обстеження вибухотехніками, а правоохоронці разом з рятувальниками ретельно обстежили прилеглу до моста зону і всі секції конструкції, але інших потенційно вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

На думку начальника ВЗГ УМВС Юрія Сулаєва, подібним чином могла перевірятися пильність правоохоронців:

Довідково: Конденсаторная підривна машинка КПМ-1А У1 призначена для ініціювання вибуху електродетонаторів шляхом подачі на них напруги і струму достатніх для нагріву платино-іридієвого або ніхромового містка до температури спалаху запального складу.

Простіше кажучи, підривна машинка використовується для підривання зарядів електричним способом.

Олександр Сергєєв

"Останній Бастіон"


Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00