Підсумки позачергової сесії: «Нацкорпус», новий міськвиконком та нові (старі) заступники мера

ПОЛТАВА
20.09.2018, 11:00
Підсумки позачергової сесії: «Нацкорпус», новий міськвиконком та нові (старі) заступники мера

Сьогодні зранку у міськраді розпочалося третє пленарне засідання 17-ї сесії міської ради сьомого скликання. Про його проведення раніше призначених строків оголосили напередодні ввечері. Головним питанням стало обрання заступників міського голови.

Нагадаємо, 19 вересня кандидатів затвердили на депутатських комісіях.

Підсумки позачергової сесії: «Нацкорпус», новий міськвиконком та нові (старі) заступники мера_1

Перед будівлею і досі чергують представники «Нацкорпусу», які, здається, і не полишали своїх постів. На засіданні зареєструвались ті ж самі 28 депутатів. Ще перед початком голосування за призначення заступників міського голови, «свободівці» заявили, що утримаються.

Підсумки позачергової сесії: «Нацкорпус», новий міськвиконком та нові (старі) заступники мера_3

«Позиція фракції «Свобода» наступна: двоє з профільних заступників, яких сьогодні приймають на посади, вже працювали в широкій коаліції. Їх кандидатури не узгоджені з фракцією. Тому ВО «Свобода» не голосує за призначення. Фракція голосує лише за прийняття нового виконкому», — виступив Юліан Матвійчук.

Попри позицію «Свободи», голосів депутатів виявилось достатньо, аби двадцятьма трьома голосами затвердити рішення про призначення першим заступником міського голови — Ляміна Андрія Юрійовича («БПП»); заступником міського голови та керівником апарату — Нікіпелова Віталія Юрійовича («БПП»); заступником міського голови з гуманітарних питань — Бойченко Людмилу Анатоліївну («БПП»); заступником міського голови з питань ЖКГ — Чепурка Олексія Григоровича («Рідне Місто»).

Як бачимо, троє з кандидатів вже займали посади у попередньому міськвиконкомі.

Двох інших заступників планують призначити на наступній сесії. За слова Олександра Шамоти, ними можуть стати кандидати від «Рідного міста» і «Самопомочі».

Окрім цього, депутати затвердили особовий склад виконкому, до якого увійдуть 14 осіб. Зазначимо, наразі узгодили 10, інших 4 планують призначити на наступній сесії. Шамота очікує, що ВО «Батьківщина» та «Совість України» запропонують по одному кандидату. Зараз склад виконкому виглядає так:

Шамота Олександр Сергійович (секретар);

Лямін Андрій Юрійович (кандидат у заступники);

Чепурко Олексій Григорович (кандидат у заступники);

Бойченко Людмила Анатоліївна (кандидат у заступники);

Нікіпелов Віталій Юрійович (кандидат у заступники);

Вертелецький Анатолій Вікторович («СДП»);

Шевченко Владислав Миколайович («Свобода»);

Бурмака Дмитро Павлович («Свобода»);

Рибка Павло Васильович («Самопоміч»);

Гаврилко Дмитро Віталійович («Самопоміч»).

Далі – ще цікавіше. Депутати присвоїли новопризначеному секретарю Олександру Шамоті 5-й ранг посадової особи. Зазначимо, що ранг держслужбовця впливає на рівень щомісячних надбавок до заробітної плати. Вони становлять від 25 до 30 % заробітку.

Ранги державним службовцям присвоює суб’єкт призначення, крім випадків, передбачених законом (ч. 4 ст. 39 Закону № 889). Запис про присвоєння рангу роблять в особовій справі (особовій картці) та трудовій книжці держслужбовця (ч. 11 ст. 39 Закону № 889). Присвоєння рангів державним службовцям регулюють: Закон № 889 — зокрема, стаття 39 «Ранги державних службовців»; постанова КМУ «Питання присвоєння рангів державних службовців та співвідношення між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування, військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями» від 20.04.2016 № 306 (далі — Постанова № 306). Нею ж затверджено Порядок присвоєння рангів державних службовців та співвідношення між рангами державних службовців і військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями.

Чи доцільно і на часі було приймати рішення про присвоєння рангу Шамоті, де-факто, на першій же сесії, після його обрання, залишається під питанням, хоча для самого «новобранця» вигода більш ніж очевидна.

Підсумки позачергової сесії: «Нацкорпус», новий міськвиконком та нові (старі) заступники мера_5

Коментуючи результати сесії, Олександр Шамота гордо заявив, що вони нарешті «готові працювати» без Олександра Мамая. Також він зазначив, що наразі вирішується питання про повернення/відновлення печатки, яку днями на прес-конференції демонстрував «екс»-очільник міста.

Стосовно передачі техніки комунальних підприємств він зазначив: «Ми зуміли зупинити це Мамаєвське іго, фактично, до затвердження рішень на сесії, а відповідно, вони не вступили в дію. Техніка залишиться на балансі підприємств». Чи відновлюватимуть депутати діяльність самих підприємств — наразі невідомо. Також перед депутатами постало питання про фінансування програми харчування дітей пільгових категорій у навчальних закладах міста. Це та інші питання розглядатимуть на наступній сесії, про яку попередньо оголосять офіційно за десять днів. Між іншим, Олександр Шамота згадав, що нині депутати отримали доступ до серверів та управління сайтом міськради, а також готують до запуску систему електронного голосування.

Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06