Після нових розслідувань «Бастіону» поліція знову кинулася на головреда видання

ПОЛТАВА
22.08.2017, 10:25

Після резонансу від нових публікацій про корупцію посадових осіб ГУ НП у Полтавській області, почалася нова хвиля переслідування Геннадія Сікалова, головного редактора «Останнього Бастіону». Його оточила група патрульних поліцейських біля помешкання. Патрульні перешкоджали пересуванню журналіста, обмеживши прохід до дому.

Свої дії поліцейські пояснили тим, що якась особа перебуває в розшуку. Кого саме розшукують, патрульні відмовилися пояснити.

– Особа, яка за зовнішніми ознаками… є громадянин… Я не можу надавати таку інформацію, тому що ви це знімаєте на відеокамеру. Тому що це розголошується інформація…, – зазначив Василь Вакуленко, інспектор роти №2 батальйону УПП м. Полтави.

Зупинку й оточення Сікалова інспектор Вакуленко пояснив, що він «просто спілкується». При цьому патрульний продовжував іти за головредом, звинувачуючи його в зверхньому спілкуванні й наказах співпрацювати з поліцією.

Нагадаємо, раніше Геннадія Сікалова вже затримували працівники Нової поліції. Тоді оперативна група намагалася всупереч Закону повідомити головреда про закінчення досудового розслідування у справі підробки документів страховою компанією «Залізничні Шляхи».

Октябрський суд Полтави зобов’язав провести комплексну судову експертизу договору страхування Сікалова в компанії ПрАТ «Залізничні Шляхи», який компанія в односторонньому порядку розірвала, підробивши підпис страхувальника.

Ми писали, що політичне переслідування головреда «Останній Бастіон» Геннадія Сікалова обходиться ГУ НП і прокуратурі в майже півмільйона гривень щомісячно. 10 слідчих, 6 прокурорів і понад 50 працівників управління примітивної діяльності спрямувало керівництво ГУ НП у Полтавській області для розправи над керівником нашого видання через викривальні статті на сайті.

Зазначимо, за вказівкою голови Полтавської ОДА Валерія Головка минулого тижня Апеляційний суд Полтавської області знову надав продажним заступникам керівника обласної поліції право проводити негласні слідчо-розшукові дії щодо Сікалова і видання.

Керівництво Слідчого управління ГУ НП Сергій Чиж і Олег Максимович особисто приїжджають на незадекларованому останнім VW Passat 0770 до суддів Октябрського та Апеляційного судів «вирішувати» питання політичного переслідування «Бастіону».

Наразі «ОБ» проводить розслідування щодо походження у керівництва поліції коштів, якими вони можливо заохочують суддівську гілку влади.

Завдяки активній позиції Міністра МВС Авакова був ліквідований УБОЗ. «ОБ» пропонує відновити УБОЗ для боротьби з перевертнями у погонах: Бехом, Чижом, Максимовичем, армією замовних слідчих та процесуальних прокурорів і безцінним, прозорим, незамінним, кілька разів непідкупним заступником прокурора Полтавської області Плескачем.

Гнап Нерушима 

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01