Пісоцький – Богдану, Богдан – Пісоцькому: «сам такий»

ПОЛТАВА
15.02.2019, 05:47

Пісоцький – Богдану, Богдан – Пісоцькому: «сам такий»_1

Анекдот від колеги. Гудуть вибори. На гілці ворона зі шматком сиру у дзьобі. Лисиця знизу: «Ти полетиш на вибори?». «Ні», ‒ каркнула. Сир випав. Ворона проводжає посланий богом і вкотре втрачений обід з філософським розмислом: «І щось би змінилося, каркни я «Так»?

Днями кременчужани постали перед черговою дилемою, яка на тверезу голову виїденого яйця не варта. Адже навіть нашій доблесній поліції з'ясувати, чиї штабісти – Юлині чи Петрові – мають рацію, не вдасться. Взагалі, відкриття кримінального провадження по факту телефонної пропозиції 1000 гривень (двічі по 500: до і після, частина 2 статті 160 ККУ) за підтверджену скріном галочку навпроти «Вірю в Україну» – чистісінька формальність, і нам чомусь здається, що ніхто тими заохочувальними дзвінками всерйоз займатися не буде. Чи й не дивина. Щоправда, обласна поліція хвалиться двома десятками адмінпротоколів, буцімто вже складених на порушників виборчого законодавства. Не смішили б виїдені яйця.

Заяложена банальність фейку схиляє автора з досвідом роботи у п'яти виборчих штабах (не заздріть, у ті часи у відносно національному таборі теж траплялися скупенькі кандидати, а статки суттєво поправляв лише штабний генералітет) до версії з примітивним зговором сторін. Попереду ще півтора місяця важкого перебігу демократичної недуги і, будьте певні, з оцих невинних квіточок зродяться ще ті ягідки!

Тому лінивий обмін спростуваннями між головами полтавських ворогуючих таборів з рейтингового авангарду – обласної організації «БПП «Солідарність» Андрієм Пісоцьким та обласної організації «Батьківщини» Русланом Богданом – не виключає превентивної їх домовленості. Польові командири прикинули, що фанатично впевнений у месіанстві своїх вождів електорат не поведеться на порожню ньюс, а якогось все ще нейтрального лоха, дивись, можна й прикупити.

«Лохам» (без образ, панове) радимо підготуватися. Сучасний пристойний принтер здатен видати ліпшим за оригінал не скрін виборчого бюлетеня з потрібною галочкою, а тисячегривневу купюру раніше за Нацбанк!

То ж діємо за схемою: беремо завдатки від усіх штабів, виготовляємо «бюлетені» з галочками навпроти відповідних вождів, заганяємо у смартфон для прискіпливих штабістів, вкарбовуємо у власну пам'ять розміщення копій у файлах, йдемо на вибори, голосуємо за покликом української душі, біля одіозних прізвищ малюємо відповідні смайлики, залишаємо дільницю і за її рогом почергово звітуємо представникам штабів з демонстрацією відповідного скріну, беремо обіцяну решту. З почуттям виконаного перед Україною, вождями (своїм і проплаченим) та їхніми штабами обов'язку смачно і різноманітно обідаємо.

Останній абзац тексту просимо не вважати єдино можливою інструкцією. Можливі варіанти.

ЗІ. Ще раз нагадуємо про обережне поводження з підготовленими скрінами бюлетенів. Покажете богданівським хлопцям галочку навпроти ББП – виб'ють аванс і зуби.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36