«Пледик» із татуюванням сови з’їдає 56 вареників за раз: одкровення головного військового прокурора Матіоса

УКРАЇНА
04.08.2017, 13:23
«Пледик» із татуюванням сови з’їдає 56 вареників за раз: одкровення головного військового прокурора Матіоса

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю «ТСН» розповів про свій побут, сім'ю, роботу, а також про те, чим закінчуються спроби його підкупити.

– Ось що мені подобається в Луценка: коли я йому сказав, що мені запропонували хабар, то в сусідньому кабінеті той, хто хотів мені її дати, був затриманий... (пропонували) $25 000 за те, щоб закрити кримінальне провадження. Прийшли через мого помічника, помічник доповів, ми зареєстрували виробництво, і його затримали. Зараз справа вже в суді. Tаких випадків дуже багато, – зізнався Анатолій Матіос.

Головний військовий прокурор показав журналістам великий будинок, де живе його сім'я. За словами Анатолія Матіоса, за оренду маєтку платить дружина – бізнес-леді Ірина Барах.

– Моя дружина, всім відомо, 25 років вирощує хліб, все це зазначено в декларації. Весь інтер'єр – це все жіноча робота, я до цього маю саме опосередковане відношення, як споживач, – пояснив військовий прокурор. Також Анатолій Матіос зізнався, що схильний до повноти, тому дружина його «постійно обмежує в їжі».

– Завантажує холодильник продуктами, від яких неможливо поправитися. А я страшно люблю вареники, люблю мамалигу, банош. Мій рекорд – це 56 вареників за один раз. Мама зрідка готує, тому що вже літня людина, а я люблю, коли вона це робить, тому що це такі спогади з дитинства, – розповів Анатолій Матіос, додавши, що дружина годує його вранці кашею, а ввечері супом.

За словами головного військового прокурора, дружина Ірина називає його «пледіком», тому що він приходить з роботи і ховається вдома.

– Я настільки вичавлений приїжджаю з роботи, що не хочу нічого. Це великий бич для сім'ї, але так є. І завдяки відносинам, які у нас є, завдяки тому, що у нас дружна і дуже велика родина, я відчуваю себе щасливим, – сказав Анатолій Матіос.

Він також пояснив, чому зробив собі татуювання у вигляді сови, яку йому набили за 200 доларів. За 7 годин роботи майстра, зізнався прокурор, він викурив пачку сигарет.

– У мене хороший біцепс. Сова – мудра істота, полює в ночі, а «Пугу-пугу, козак з лугу» – це таке гасло всіх українських козаків Запорізької Січі. Я не великий козак, оселедця не маю, але це був свідомий вибір. Всіх щурів і тих, хто щось точить, поїдає сова. Я вивчав питання. У мене навіть є книги з криміналістики, щоб в тату не було жодної деталі, яку можна було б трактувати контроверсійно, як приналежність до якогось напівкримінального світу, – зазначив Анатолій Матіос, додавши, що більше татуювань робити не буде.

Відповідаючи на питання, що сказала, мама, коли побачила на руці сина зображення величезної сови, головний військовий прокурор, сказав, що мама нічого не говорить, коли їй щось не подобається.

Віктор Карпенко