Політичні партії витратили на рекламу майже 50 млн за квартал

ПОЛТАВА
13.08.2018, 15:03

У другому кварталі 2018 року парламентські політичні партії витратили на рекламу 46,3 млн гривень. Слід зазначити, що більша частина цих коштів була отримана з держбюджету України. Про це свідчать дані звіту Комітету виборців України.

http://www.cvu.org.ua/nodes/view/type:news/slug:u-ii-kvartali-partii-vytratyly-bilshist-koshtiv-na-reklamu-kvu

Політичні партії витратили на рекламу майже 50 млн за квартал_1

Найбільше на рекламу витратила ВО «Батьківщина» – 24,8 млн. грн. З них 20,8 млн. грн. було витрачено на рекламу по телебаченню і 3,7 млн. – на зовнішню рекламу (білборди, сітілайти).

Другою за витратами на піар стала «Самопоміч» – 6,6 млн. Традиційно більшість коштів партія спрямувала на фінансування власної преси – 5,4 млн. і майже мільйон витратили на TV рекламу.

Радикальна партія Олега Ляшка витратила на рекламу 6,5 млн. Найбільше, 4,7 млн., було витрачено на рекламу по телебаченню.

Значну суму на рекламу також витратив «Опозиційний блок» – 4,2 млн. Із них 3,2 млн. було витрачено на рекламу по ТБ, 1 млн. – на зовнішню рекламу.

Провладна БПП витратила на рекламу 3,1 млн., а «Народний Фронт» - 0,9 млн гривень.

У КВУ стверджують, що Самопоміч, Опоблок, БПП та НФ витратили на оплату реклами державні кошти, а Батьківщина – поєднала державні кошти з власними грошима партії.

Разом з тим партії витрачали кошти і на утримання своїх осередків (27,6 млн.), заробітну плату (22,6 млн.), оплату послуг і матеріальні витрати (21,4 млн.) та оренду (16,3 млн.).

«У ІІ кварталі парламентські партії продовжили витрачати кошти платників податків на політичну рекламу. Такі дії підривають саму ідею державного фінансування. КВУ розробив зміни до законодавства, які забороняють партіям розміщувати рекламу за бюджетні кошти (законопроект №6026)», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Читайте також: В АП не знають скільки Порошенко витрачає на самопіар.

http://bastion.tv/news/v-ap-ne-znayut-skilki-poroshenko-vitrachaye-na-samopiar/

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00