Польща поскаржиться на Росію до міжнародного суду в Гаазі

СВІТ
28.02.2017, 13:21
Польща поскаржиться на Росію до міжнародного суду в Гаазі

Польща має намір подати скаргу до міжнародного суду в Гаазі на дії Росії, яка майже 7 років відмовляється повертати уламки літака Ту-154 президента Леха Качинського, (за даними деяких джерел, підірваного за наказом Путіна – ред.). Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі телеканалу «TVP1».

– Ми подамо скаргу до міжнародного суду у справі про уламки літака, – сказав він.

За словами міністра, польська сторона вже зверталася до США з проханням допомогти повернути уламки, але адміністрація президента Барака Обами не хотіла цього робити.

– Я звертався вже в грудні 2015 року. Обама мав інше бачення відносин з Росією. Це була постійна мрія про перезавантаження, – пояснив дипломат.

Ващиковський також зазначив, що багато країн взагалі не мало уявлення, що справа Смоленського теракту не врегульовано, адже ніхто з польської влади раніше не просив їх про допомогу.

За словами глави МЗС, протягом найближчого місяця він полетить до США, де буде говорити на цю тему з представниками адміністрації президента Дональда Трампа.

Відділ моніторингу

Читайте також:
Світ
Під час приголомшливого експерименту науковці отримали золото завтовшки з атом. Вони використали старовинну ковальську методику.
06:01
Світ
Нащадки поневоленого московитами у XIX столітті кавказького народу мають нагоду повстати проти окупантів. Чи скористаються вони шансом?
17 квітня, 14:45
Світ
У 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи розгляне питання про прийняття Косово до складу організації.
16 квітня, 11:43
Світ
Ганну Ґутьєррес визнали винною в ненавмисному вбивстві українки Галини Гатчинс у жовтні 2021 року.
16 квітня, 11:28
Світ
Поки адепт культурмарксизму з Арґентини на посаді Папи Римського закликає українців здійняти білий прапор, його підлеглі почали каятися.
14 квітня, 17:21
Світ
Сіоністське лобі на берегах Потомаку знову активізувалося. Військово-релігійний режим аятол напередодні вночі завдав потужного удару.
14 квітня, 15:03