​Полтавці приєдналися до литовського флешмобу

24.08.2014, 06:05
​Полтавці приєдналися до литовського флешмобу

23 серпня 2014 року виповнюється 25 років з дня проведення історичної події для Литви, Латвії та Естонії – Балтійського шляху.

Тому представництво Фонду Допомоги «Унiя 1219» в Україні вирішило провести віртуальний флешмоб. Суть його полягала в тому, що люди у визначений час виходять на вулиці і беруться за руки. Потім зроблені фото вони виставляють у соцмережі з тегом #WayofFreedom.

Незалежне мистецьке об’єднання «MagnumOpus» вирішило приєднатися до акції. Для цього маґнумці вирішили сфотографуватися на фоні одної із знакових пам’яток Полтави – Білої Альтанки (саме в цей час тут готувався до виступу оркестр Полтавської філармонії).

Акції з відзначення 25-річчя Балтійскього шляху пройшли в цей час в різних містах України.

Історична довідка: 23 серпня 1989 року 2 мільйони людей, тримаючись за руки, об’єднались у один живий ланцюг довжиною 600 кілометрів між столицями балтійських країн — Вільнюсом, Ригою і Таллінном. В історію ця акція увійшла під назвою Балтійський шлях. Це був мирний протест проти розділу Європи та окупації Балтійських країн, приурочений до 50-річчя підписання пакту Молотова-Ріббентропа, за яким Латвія, Литва та Естонія входили до складу СРСР.


Читайте також:
Некролог
Ця війна забирає кращих із нас. На жаль, цвіт української нації гине, зупиняючи безжальну, людожерську московитську орду.
19:06
Історія
Найбільш дивна війна, що її вела Русь-Україна, — похід сина Ярослава I Мудрого на Константинополь. Сталася ця подія у далекому 1043 році.
вчора, 20:28
Книги
Задовго до шумерів у Передній Азії виникла добре згуртована спільнота, що мала унікальні знання. Люди контактували із позаземними істотами.
14 квітня, 20:58
Некролог
Мешканець села Харківці Пирятинської громади — на щиті. Наш незламний земляк Євген Пулинець поповнив лави Небесного Воїнства України.
14 квітня, 11:36
Історія
Наше прадавнє минуле досі припадає пилом попри численні розвідки. Дослідники зосереджуються на одному предметі, не бачачи загальної картини.
11 квітня, 19:36
Історія
Доказом слугує печера Теопетра у гірській місцевості центральної Греції. Саме там вперше було використано викопане паливо.
10 квітня, 19:35