Полтавців навчали протидіяти корупції

ПОЛТАВА
24.04.2017, 07:34
Полтавців навчали протидіяти корупції

22 квітня в Полтаві відбувся тренінг «Е-декларації: як правильно читати та що робити далі» . Організувала його Полтавська філія Суспільної служби України, а підтримало захід Представництво Фонду ім.Фрідріха Еберта в Україні.
Тренером був Віталій Шабунін – відомий експерт з Києва, керівник ГО «Центр протидії корупції». На заході були присутні помічники народних та місцевих депутатів, журналісти, юристи, громадські діячі.

Полтавців навчали протидіяти корупції_1

Віталій Шабунін розповів про діяльність Центру, який він очолює. Про антикорупційне законодавство, яке було прийнято парламентом під тиском громадського сектору. Також доповідач поділився досвідом громадської активності і як досягати успіхів у ній. Метою тренінгу було навчитися розуміти зміст Е-декларацій та що робити, коли ви побачили "чудові" декларації представників влади. Адже, як відомо, у жовтні 2016 р. закінчилася подача декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Вперше в історії України за подання завідома неправдивих даних передбачається кримінальна відповідальність.

Акцент ставився на моніторинг Е-декларацій місцевих політичних еліт та чиновників.

Полтавців навчали протидіяти корупції_3

Учасники тренінгу дізналися детально:
про принципи нової системи електронного декларування та систему оскарження виявлених порушень;
навчилися працювати із єдиним державним реєстром декларацій та перевіряти інформацію з щорічної декларації.

Учасники активно обговорювали корупційні схеми чиновників на Полтавщині та шляхи боротьби з ними.

Цікавими були й такі теми: хто має подавати е-декларації з 2017 року, зміни законодавства стосовно декларантів, у чому різниця е-декларації від декларацій старої форми, які пороги декларування, відповідальність за порушення вимог фінансового контролю, декларанти першого етапу.

Наприкінці зустрічі всі присутні мали можливість задати актуальні питання по темах та отримати від Віталія Шабуніна фахові й вичерпні відповіді.

Ілля Василенко, журналіст


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27