Полтавцям презентували книгу про музеї художника Віктора Батурина

ПОЛТАВА
08.06.2017, 11:05
Полтавцям презентували книгу про музеї художника Віктора Батурина

Чимало полтавців долучилося до презентації книги, випущеної до 80-річчя художника «Віктор Батурин: художник і його музеї», яка пройшла у місцевому Краєзнавчому музеї.

Його колишні колеги та мистецтвознавці відзначають, що свого часу Батурін був головним художником Полтави. Дотепер працює його музей, садиба Котляревського, музей Панаса Мирного та музей-заповідник у Гоголевому, де представлені його твори.

– На початку 90 років він був головним художником Полтави. Автор відомого пам’ятника «Загиблим козакам. Крім того, він автор герба Полтави, а ще брав участь у творенні Малого Герба України – Тризуба. У свій час він працював в комісії по розробці геральдики України, – відзначає автор книги Сергій Пичугін.

Довідково: Народився Віктор Батурин у 1937 році. За творчі роботи Батуріна неодноразово нагороджували грамотами Президії Верховної Ради України, Президії правління Спілки художників України, виконкомом обласної та міської рад.

Полтавцям презентували книгу про музеї художника Віктора Батурина_1

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00