Полтавщина приймає біженців із Криму

ПОЛТАВА
25.03.2014, 14:12
Полтавщина приймає біженців із Криму

Три родини біженців, що прибули днями до Полтавської області, перебувають під супроводом соціальних служб. Про це йшлося на засіданні створеного при Полтавській облдержадміністрації регіонального координаційного центру для підтримки сімей, які виїжджають із Автономної Республіки Крим та м.Севастополя. Ще 18 сімей кримських біженців вдалося розмістити в приватних оселях полтавців громадським активістам.
Олег Пругло, виконуючий обов’язки першого заступника голови ОДА, провів нараду із представниками кількох департаментів, що мають забезпечити вирішення будь-яких проблем біженців – починаючи від відновлення їхніх документів і завершуючи наданням тимчасового житла, виплат пенсій, соціальних допомог тощо.
«Усім службам та управлінням (освіти, охорони здоров’я, міграційної служби, Пенсійного фонду та іншим) доручено підготуватися до вирішення проблемних питань біженців, - повідомив Олег Пругло. – Ми мусимо допомогти людям, що опинилися в складних життєвих обставин внаслідок загострення ситуації в Криму. Тому кожен департамент, кожна служба відпрацює комплекс заходів, які б дозволили надати допомогу родинам біженців у влаштуванні дітей до навчальних закладів, у наданні тимчасового житла, необхідної медичної та психологічної допомоги, здійсненні соціальних виплат». Також усім районним державним адміністраціям Полтавщини доручено налагодити роботу подібних координаційних центрів підтримки сімей біженців у кожному місті та районі.
Нагадаємо, що на першому поверсі адмінприміщення Полтавської ОДА в кімнаті №131 працює центр допомоги біженцям.
Родини, що змушені залишити свої домівки в Криму через загострення політичної кризи, можуть звертатися за допомогою до цього центру або до аналогічних центрів, створених при районних державних адміністраціях. А також отримати консультацію за телефонами: 098-555-82-98, 093-042-73-02, 050-578-86-16.

Читайте також:
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45
Полтава
Чиновникам і депутатам немає часу вкладатися в українську перемогу, адже посилено набивають кишені. Підтримка воїнів — на громадянах.
26 березня, 07:09