Полтавська чиновниця хоче півсотнею тисяч гривень провчити депутата за критичний виступ

ПОЛТАВА
04.06.2015, 12:01
Полтавська чиновниця хоче півсотнею тисяч гривень провчити депутата за критичний виступ

Начальник Держкомзему хоче щоб суд закрив рота депутату, який розповідає про земельне свавілля в Полтаві.

В Полтавському районному суді Полтави розглядається цивільний позов начальниці Полтавського районного Держкомзему Галини Мусієць проти депутата ради того ж району Миколи Мирошниченка. Чиновниця звинувачує обранця в наклепі з трибуни – в промові про корумпованість відомства під час розподілу земель.

Позов, м’яко кажучи, не пересічний і стосується висловлювання думки депутатом. Іншими словами – обмеження свободи слова. Втім суд прийняв справу до розгляду. Як чиновниця заохотила суд ходити по межі визначень – з позовної заяви зовсім не випливає, як на наш погляд, виходить це лишається за лаштунками.

Позов прийнятий до провадження щодо захисту честі, гідності і ділової репутації, також Мусієць вимагає щоб безробітний передпенсійного віку виплатив їй 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Предметом незадоволення начальниці районного земельного агентства став критичний виступ депутата під час сесії, в якому він обурився свавіллям чинників земельного відомства – купою скарг від місцевих жителів.

Свій виступ, який так схопив за живе чиновників Держкомзему, депутат зробив рік тому. Але терпіли «ображені» довго, щоб нанести удар у влучний момент та закрити рота «занадто говірливому» депутату – позов був направлений до суду тільки нещодавно.

На пояснення Мирошниченка позов укладений, після того, як Мусієць заручилася підтримкою голови Полтавської райради Василя Степенко, якого Мирошниченко останнім часом також критикує за те, що той зав’яз у сумнівних земельних справах. Степенко, вважає він, хоче провчити депутата за критичний виступ.

Головні претензії Мусієць дивують і стосуються того, що депутат не мав права думати, що вона корупціонерка.

Як твердить депутат він лише планомірно допомагав відстоювати інтереси громади і оприлюднив численні письмові скарги своїх виборці щодо можливої корупції у відомстві підпорядкованому Мусієць.

В розпорядження «Останнього Бастіону» є текстова версія виступу Миколи Мирошниченка:

Полтавська чиновниця хоче півсотнею тисяч гривень провчити депутата за критичний виступ_1

Полтавська чиновниця хоче півсотнею тисяч гривень провчити депутата за критичний виступ_3

А також позовна заява Галини Мусієць:

Полтавська чиновниця хоче півсотнею тисяч гривень провчити депутата за критичний виступ_5

Полтавська чиновниця хоче півсотнею тисяч гривень провчити депутата за критичний виступ_7

Полтавська чиновниця хоче півсотнею тисяч гривень провчити депутата за критичний виступ_9

Вчора відбулось засідання на якому слухання справи мало розпочатися по суті, втім позивачка не з’явилася, через засідання перенести.

Але перед цим в перебігу справи стався важливий момент. Захист Миколи Мирошниченка подав судді загалом близько двох десятків клопотань. Це звернення тих самих виборців до депутата зі свідченнями про спілкування з Мусієць та їх висновками про ангажованість чиновниці власними інтересами.

Також, що важливо у цій справі, представник депутата попросив суд взяти до уваги, що дії Мусієць у тому числі в частині відомостей, які депутат розголосив, досі перевіряють прокуратура та СБУ.

Втім суддя відмовилась долучити до справи всі ці клопотання.

Задовольнивши лише одне клопотання і те частково, що ймовірно не зможе суттєво допомогти депутату у відстоюванні права думати, натомість формально фіксує що суд дослухається до цієї сторони.

Прохання Мирошниченка відтермінувати слухання по-суті і розібратися з матеріалами, які є в наявності, суддя також відхилила.

На думку Мирошниченка цим були прибрані з суду всі факти по справі.

«Останній Бастіон» слідкуватиме за перебігом справи

Максим Кондратенко


Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00