Полтавська ДАІ отримала команду «фас» на «Правий сектор»

ПОЛТАВА
29.03.2015, 07:40

В полтавському «Правому секторі» заявляють – місцеве ДАІ виконує замовлення на членів організації з тиску і видворення за межі області.

В Полтавській області пости ДАІ борються з патріотами краще аніж з терористами: в мережі з’явилося відео, як на автомобіль члена організації накидаються кількадесят інспекторів. Одразу варто відзначити – щось знайти правоохоронцям так і не вдалося. Та нічого конкретного і не підозрювали, а причини надмірної уваги доволі дивні.

Єдина причина зупинки автомобіля, що їде ввечері Полтавою на відео – дрібне порушення правил дорожнього руху.

При цьому водій зупинив автомобіль на першу вимогу ДАІшника. Не став і сперечатися – одразу ж погодився, що порушив.

Але далі почалася справжня вистава – каже водій, активіст організації «Правий сектор».

Автомобіль оточили близько 25 співробітників автоінспекції.

Як виявилось, формальна причина зупинки їх уже зовсім не цікавила. Замість цього – інтерес до наліпки «Правий сектор» на номерному знаку.

Водій на відео пояснює – є активістом організації. Щойно повернувся з передової на ротацію, там і використовував цей особистий автомобіль. Надає всі необхідні документи, допускає огляд. І дає пояснення:

Враховуючи короткий строк життя транспорту в бойових умовах і те, що фактично пожертвував його армії – боєць не став розмитнювати автівку. А за такими номерами на передові просто легше ідентифікувати приналежність приватного транспорту – «свій-чужий». Водій певнить – скоро повертається з побувки в зону АТО.

В «Правому секторі» підтверджують – в місті всього два-три автомобілі з такими оригінальними номерами – зупинений один з них. Активісти самі звернулися до ДАІ з пропозицією надати автоінспекції всі необхідні дані про ці автівки. Але відомству, схоже, цікава не ідентифікація.

Водій упевнений – ДАІшники спеціально вистежують автомобілі з відповідними номерами, але через те, що закинути практично немає чого – методами тиску змушують забратися геть.

Хто дав команду – кому заважає «Правий сектор»: раніше активісти в Полтаві неодноразово брали участь в захисті інтересів АТОшників, коли влада відмовляла їм в отриманні належних земельних ділянок, виступали і проти комерційних забудов історичного центру, також накрили кілька точок з ігровими автоматами та наркопритонів.

Семен Чорнехата


Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00