Полтавська Нацполіція прикриває «золоті» сміттєвози КАТП №1628?

ПОЛТАВА
08.02.2017, 12:02
Полтавська Нацполіція прикриває «золоті» сміттєвози КАТП №1628?

У редакції «ОБ» з’явилася інформація про затягування Головним управлінням Нацполіції в Полтавській області досудового слідства у справі зловживання службовим становищем особами комітету конкурсних торгів Комунального підприємства «Полтавське комунальне автотранспортне підприємство №1628» під час придбання сміттєвозів. 

Службові особи комітету з конкурсних торгів КАТП №1628 за попередньою домовленістю з ТОВ «Торговий Дім «Будшляхмаш» 7 квітня 2015 року уклали договір про закупівлю за державні кошти вантажівок-сміттєвозів за завищеними цінами, ідеться в матеріалах досудового розслідування. Розмір завданих місцевому бюджету збитків склав 1 816 488,62 грн, встановила за результатами ревізії від 12 березня 2016 року Держфінінспекцією в Полтавській області.

Через умисне завищену вартість закупівлі сміттєвозів, було відкрите кримінальне провадження. За наданою нам інформацією, на сьогоднішній день у вказаному провадженні виконані всі слідчі, якими встановлено факт зловживання службовим становищем особами комітету з конкурсних торгів КАТП №1628. Товарознавчі експертизи встановили фактичну вартість придбаних сміттєвозів, яка виявилася значно меншою від вартості закупівлі їх КАТП. Станом на 16 січня 2017 року проведено судово-економічну експертизу, що підтвердила завдані збитки місцевому бюджету в розмірі майже 2 млн грн.

Та попри це слідство досі не винесло підозри членам комітету конкурсних торгів КАТП №1628 на чолі з Валерієм Раком. Це викликає підозри в громадськості щодо неупередженості слідства.

«Безкарність одних буде породжувати у інших бажання працювати, як і їх попередники, що призводитиме до нових «дір» у місцевому бюджеті, не говорячи про збагачення окремих посадовців», ідеться в листі.

Полтавська Нацполіція прикриває «золоті» сміттєвози КАТП №1628? _1

Полтавська Нацполіція прикриває «золоті» сміттєвози КАТП №1628? _3

Полтавська Нацполіція прикриває «золоті» сміттєвози КАТП №1628? _5

Далі буде.

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45