Полтавська облрада душить підприємство на угоду голові облдержадміністрації

ПОЛТАВА
29.09.2017, 13:00
Полтавська облрада душить підприємство на угоду голові облдержадміністрації

Держбюджет України може втратити мільйонні надходження податків через змову керівників Полтавської обласної ради і обласної державної адміністрації.

Полтавська обласна рада створює штучні перепони роботі підприємства з видобутку піску ТОВ «НВП «Яциново-Слобідський кар’єр піску» (далі у тесті ТОВ НВП – ред). Підприємство отримало всі дозвільні документи і звернулося за наданням гірничого відводу до облради Біленького. Той повернув на доопрацювання документи на отримання відводу за день до комісії, яка мала розглянути це питання. Представники підприємства пов’язують такі дії зі змовою голови облради Біленького і голови облдержадміністрації Головка. На їх думку, посадовці причетні до активізації незаконного розкрадання корисних копалин у Полтавській області нелегальними фірмами.

6 вересня ТОВ НВП звернулося до облради за отриманням погодження гірничого відводу. Це питання мала розглянути постійна депутатська комісія з питань паливно-енергетичного комплексу і користування надрами, 28 вересня. 27 вересня голова облради Олександр Біленький повернув документи підприємству на доопрацювання.

Полтавська облрада душить підприємство на угоду голові облдержадміністрації_1

Полтавська облрада душить підприємство на угоду голові облдержадміністрації_3

Полтавська облрада душить підприємство на угоду голові облдержадміністрації_5

Представники ТОВ НВП переконані, що Біленький навмисно протримав документи 3 тижні і затягнув відповідь під проведення комісії. Через це питання не включили до порядку денного комісії. Відповідно, комісія не поставила його на розгляд сесії обласної ради в жовтні. Наступна сесія планується аж на грудень, але взимку кар’єр не працює. Фактично, Біленький одноособово спробував спинити роботу підприємства мінімум на півроку. За попередніми підрахунками, збитки державного і місцевого бюджету від зупинки кар’єру складуть близька півмільйона гривень.

Серед причин утисків ТОВ «НВП «Яциново-Слобідський кар’єр піску» називають активізацію несанкціонованого видобутку та реалізації копалин у Полтавській області. Вона пов’язана з наближенням компанії «Onur» до виконання автодорожніх робіт у Полтавському районі. На відсипку дорожнього полотна потрібно приблизно 1,5 млн куб. м. піску. Його незаконно видобувають підставні фірми під приводом забору ґрунту на реконструкцію дороги «Київ – Харків – Довжанський». Турецька асфальторемонтна компанія «Onur» заключає контракти з фірмами-прокладками. Ті крадуть копалини і продають їх туркам на потреби будівництва.

Незаконний бізнес на крадіжках копалин пов’язують зі сферою інтересів і бізнесу Валерія Головка, голови Полтавської облдржадміністрації.

Довідково: ТОВ НВП «Яциново-Слобідський кар’єр піску» отримало спецдозвіл на користування надрами в серпні цього року. Керівництво підприємства планує створити 24 робочі місця і щороку сплачувати понад 500 тис. грн податків до державного бюджету України і бюджету Сем’янівської сільради в Полтавському районі. 

ЧИТАЙТЕ: Нацполіція проводить виїмку документів у фірми, причетної до розкрадання глини на Полтавщині

Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00