Полтавська ОДА і аеропорт підписали меморандум із фірмою-прокладкою, що фігурує в кримінальній справі

ПОЛТАВА
11.11.2019, 09:05
Полтавська ОДА і аеропорт підписали меморандум із фірмою-прокладкою, що фігурує в кримінальній справі

Ексголова Полтавської ОДА Валерій Головко та його заступник Андрій Пісоцький вже пів року, як пішли з посад через корупційний скандал, але діло рук їх живе. Нове керівництво підтримало ідею Головка-Пісоцького з відмивання коштів на полтавському аеропорті через його нібито «відродження».

Сайт Полтавської облдержадміністрації повідомляє, що в аеропорту «Полтава» підписали меморандум про співпрацю між летовищем і ТОВ «Амбрелла Груп». Меморандум стосувався залучення інвесторів для будівництва на території аеропорту вантажного термінала.

Від Полтавщини до підписання долучилися т.в.о голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло, директор ПОКП «Аеропорт-Полтава» Володимир Окара, начальник управління інфраструктури Полтавської ОДА Сергій Марчишинець та депутат Полтавської обласної ради Руслан Рогов.

Полтавська ОДА і аеропорт підписали меморандум із фірмою-прокладкою, що фігурує в кримінальній справі_1

Якби згадані особи мали більше мізків у голові, то хоча б не смішили громаду такими новинами. Адже гучно розпіарений меморандум полтавські посадовці уклали з квартирною фірмою, яка за 2 роки встигла 13 разів відзначитися в судовому реєстрі.

Полтавська ОДА і аеропорт підписали меморандум із фірмою-прокладкою, що фігурує в кримінальній справі_3

Згідно з Держреєстром юридичних осіб, ТОВ «Амбрелла Груп» заснована 2010 року. Розташовується в квартирі №93 на вулиці Мечникова, 10/2 в Печерському районі Києва.

Власник і керівник фірми Станіслав Смичєк підкріпив її 1 100 грн статутного капіталу. ТОВ «Амбрелла Груп» спеціалізується на таких видах діяльності, як рекламні агентства, діяльність агентств працевлаштування, комп'ютерне програмування, посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації, дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки тощо.

Полтавська ОДА і аеропорт підписали меморандум із фірмою-прокладкою, що фігурує в кримінальній справі_5

Однак віддаленість фірми від авіації та будівництва — це ще пів біди. ТОВ «Амбрелла Груп» фігурувало в кримінальній справі, де фірма підозрювалася як спільник у виведенні коштів.

З ухвали Печерського райсуду Києва, справа № 757/13753/16-к відомо: ТОВ «Призма Бета», АБ «Південний», компанія «Стокман Інтерхолд С.А.» та інші підозрювалися в привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Фігурант кримінальної справи ТОВ «Призма Бета» нібито виводило кошти, зокрема, через ТОВ «Амбрелла Груп». Загальна сума виведених коштів — 60 млн $.

“З заяви народного депутата України Фірсова Є.П. вбачається що ТОВ «Призма Бета» протягом 2010-2016 років мала взаємовідносини з ТОВ «Амбрелла Груп» (ідентифікаційний код юридичної особи 37451215) та іншими контрагентами, за допомогою яких з рахунків ТОВ «Призма Бета» було виведено більше 60 млн. доларів США, частина яких виводилась через злочинні схеми з використанням фіктивних підприємств”, — йдеться в ухвалі суду.

Полтавська ОДА і аеропорт підписали меморандум із фірмою-прокладкою, що фігурує в кримінальній справі_7

Невдовзі «Останній Бастіон» оприлюднить матеріали про нецільове використання коштів під час ремонту аеропорту «Полтава», імена посадовців та підрядників, які на цьому нажилися.

Нагадаємо, збитки від полтавського аеропорту втричі перебільшують прибутки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аеропорт Полтави «відремонтує» фірма, відносно якої порушені кримінальні справи. 

Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23