Полтавські батьки не платитимуть за навчання обдарованих дітей у школах-інтернатах

ПОЛТАВА
19.09.2016, 08:46
Полтавські батьки не платитимуть за навчання обдарованих дітей у школах-інтернатах

Батькі більше не зобов'язуватимуть платити за навчання обдарованих дітей у школах-інтернатах – таке рішення прийняли під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури.

Рішення звільнити батьків від сплати за навчання обдарованих дітей в школах-інтернатах було прийнято після того, як директори різних навчальних закладів представили свої звіти з цієї ситуації. 

Директор Лубенської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Сергій Сердюк заявив, що через те, які кошти йдуть на утримання дітей, їх батьки не спроможні платити, і тому їх доводиться віддавати у звичайні школи. Звідси з'являється проблема наповнюваності класів. І ті батьки, які мають змогу забезпечувати перебування своїх дітей у спеціалізованих школах, змушені їх влаштовувати у приватні школи, де застосовується такий же підхід до дітей. Керувалися члени комісії при прийнятті такого рішення і Конституцією України, якою гарантоване право на безкоштовну освіту.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27