Полтавські школи не переходитимуть на шестиденний графік

ПОЛТАВА
22.08.2014, 09:20
Полтавські школи не переходитимуть на шестиденний графік

Для того, щоб зекономити на опаленні газом, період осінніх і весняних канікул дещо скоригується. Та переводити дітей на «шестиденку» поки що не планують

Осінні і весняні канікули у школах Полтавщини можуть подовжити до двох тижнів. Зважаючи на різке підвищення тарифів на використання природного газу, а також режим економії енергоносіїв, запроваджений у державі, освітніми закладами Полтавської області розроблені заходи із скорочення споживання природного газу до 10% від минулорічного обсягу, як повідомляє poltava.pl.ua.

Полтавська облдержадміністрація звернулася дорайдержадміністрацій таміськвиконкомів ірекомендувала організувати навчальний процес з 6днями натиждень утих райцентрах області, децедасть реальну економію енергоносіїв. Водночас, як підкреслив Сергій Шевчук, директор департаменту освіти та науки Полтавської ОДА, у всіх п’яти містах обласного значення у школах залишиться 5-денний навчальний тиждень.

Також ОДА пропонує відкоригувати період та тривалість осінніх і весняних канікул. Тобто почати осінні канікули у перші два тижні жовтня, аби опалювальний сезон відтягнути до 1 листопада. Так само для завершення опалювального сезону раніше традиційного терміну, квітневі канікули призначити на перші два тижні місяця. Районам, які навчатимуться шість днів на тиждень, рекомендовано продовжити тривалість зимових канікул до 1 місяця впродовж січня 2015 року. Про це повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

За умови впровадження таких заходів з економії енергоресурсів освітні заклади, які опалюються від власних котелень на газу, зменшать обсяг споживання природного газу на 2 млн. 220 тис. м.куб або на 13,6% від минулорічного обсягу споживання.

В управлінні освіти Полтавського міськвиконкому говорять, що все буде залежати від погодних умов. Опалювальний сезон у школах міста розпочнуть із 1 листопада, «шестиденку» доки що вводити не планують, але зимові канікули однозначно продовжать.


Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06