Полтавські судді недоторкані для люстрації?

ПОЛТАВА
14.11.2014, 14:13
Полтавські судді недоторкані для люстрації?

Після повального злочинного режиму Януковича постало питання очищення Полтавщини від представників диктаторської влади. Але як це зробити, якщо вищий щабель судової влади в області не змінився з часів «сім’ї» ані на жодну людину.

Апеляційний суд Полтавської області – цей орган відіграє ключову роль у процесі політичних замовлень багато років. Адже владний ставити крапку майже в будь-якому питані: чи то відібрати бізнес, або просто «зачинити» людину. Януковича немає уже 9 місяців, а його ставленики-судді продовжують обіймати посади і розводити свою бурхливу діяльність на Полтавщині так, наче про люстрацію не чули. Між тим Закон відкриває двері для бажаючих за покликом власної совісті покинути посаду отриману з рук диктатора.

Чому у Полтавському Апеляційному суді не діє «Закон про очищення влади» – «Останній Бастіон» намагався дізнатися у голови відомства Андрія Рябішина. Застати голову Полтавського апеляційного суду в робочому кабінеті виявилося так же важко як і люструвати. З твердженням його помічниці, шеф «присутній на робочому місці. Просто його немає». Одночасно є і немає. Та і працює він, як з’ясувалося, всього до 16-ї години. Суцільні аномалії. Таке можливе тільки на вищих щаблях влади за часів Януковича – серед тих, кого тривалий час не було кому судити. Але ж Януковича тут немає?

Закон «Про очищення влади» став другим на шляху до звільнення негідних носити мантію суддів. Адже перший – «Про повернення довіри до судової влади в Україні» не повністю виправдав великих сподівань суспільства, оскільки викликав чималий спротив суддівської спільноти.

Але в Полтаві до сьогодні не виконується і новий.


Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45