Полтавський «автодор» без конкурентів виграв 100-мільйонний тендер на обслуговування доріг області

ПОЛТАВА
18.09.2017, 09:44
Полтавський «автодор» без конкурентів виграв 100-мільйонний тендер на обслуговування доріг області

«Полтавський облавтодор» у безконкурентній «боротьбі» виграла аукціон на обслуговування доріг області. Вартість робіт – 99 995 892 грн.

Тендер оголосила служба автомобільних доріг Полтавщини. В ньому участь взяла лише фірма-переможець. «Облавтодор» за свої послуги «просить» 99 995 892 грн при початковій ціні у 105 642 778 грн. Про це йдеться на сайті тендерних закупівель Прозорро.

Полтавський «автодор» без конкурентів виграв 100-мільйонний тендер на обслуговування доріг області_1

Полтавський «автодор» без конкурентів виграв 100-мільйонний тендер на обслуговування доріг області_3

Полтавський «автодор» без конкурентів виграв 100-мільйонний тендер на обслуговування доріг області_5

Замовник апелює до Ст. 35, Ч.2 «Відсутність конкуренції» Закону «Про держзакупівлі». У ній говориться провідсутність конкуренції на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи.

За індексом формалізованих ознак корупційної складової (ФОКС) – підприємець-переможець має незадовільний рейтинг (100%). Серед складників цього рейтингу – 30% – необхідність додаткової перевірки на наявність податкового боргу. 15% складає незавершені виконавчі провадження щодо особи-переможця. Стільки ж відсотків – збиткова фінансово-господарча діяльність.

Полтавський «автодор» без конкурентів виграв 100-мільйонний тендер на обслуговування доріг області_7

«Облавтодор» має доглядати 8 877,1 км доріг області. Строк виконання робіт – 31 грудня 2017 року.

У комісії служби автомобільних доріг Полтавщини проголосували «за» укладання договору з підприємством-переможцем. Але одного з учасників комісії указали в списках присутніх, при тому, що на цей момент він перебував у відпустці.

Полтавський «автодор» без конкурентів виграв 100-мільйонний тендер на обслуговування доріг області_9

Раніше «ОБ» писав про те, що харківське ТОВ «Механізований будівельний центр» відремонтує дорогу по вул. Петра Дорошенка (кол. Островська) за 19 410 999 грн у Полтаві. Раніше ця фірма за 89 996 813 грн прибирала полтавські вулиці. Також харків’яни підозрюються у неякісному ремонті доріг Сумщини та, як наслідок, у присвоєнні бюджетних коштів.

Віктор Карпенко

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45