Полтавський кінотеатр Котляревського почали руйнувати

ПОЛТАВА
28.05.2016, 13:47

Будівлю Полтавського кінотеатру імені Котляревського частково поруйнували під час чергової прибудови. Споруду огородили будівельною ширмою з боку скверу в самому центрі міста. За ширмою видно цеглу, мішки зі сміттям. В історичної будівлі порушено штукатурку та частину стіни.

Полтавський кінотеатр Котляревського почали руйнувати_1

Полтавський кінотеатр Котляревського почали руйнувати_3

За словами робітників, вони виконують реконструкцію об’єкта. Хто виконувач послуг і яка саме частина робіт триває – сказати не можуть.

– Зараз іде реконструкція архітектурної пам’ятки. Старший приїде, все вам пояснить. Я простий робочий, – Ярослав Скрипник.

Викликати керівника для офіційного забудови архітектурної пам’ятки національного значення пояснення робочі відмовилися. 

Зазначимо, обабіч цього будівництва до історичної споруди вже прибудували туалет і ресторан.

Полтавський кінотеатр Котляревського почали руйнувати_5

До слова, Кінотеатр імені Котляревського (Будинок Полтавського дворянського зібрання) – пам'ятка історії й архітектури. Збудований у 1810 році, об’єкт охороняється Законом. Згідно зі статтею 24 Закону України «Про охорону культурної спадщини»:

Полтавський кінотеатр Котляревського почали руйнувати_7

Звертаємося до Полтавської міської ради визначити, чи має забудовник дозвільні документи на проведення робіт на території архітектурної пам'ятки. У разі їхньої відсутності – притягнути його до відповідальності перед Законом та перешкодити руйнуванню споруди. 

Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18