Полтавський прокурор приторговує автомобілями зі штрафмайданчику

ПОЛТАВА
17.03.2015, 14:17
Полтавський прокурор приторговує автомобілями зі штрафмайданчику

Полтавський прокурор приторговує автомобілями зі штрафмайданчику_1

Прокурор Полтавської області Ян Стрелюк торгується зі злочинцями за вантажний автомобіль, який був знаряддям крадіжки.

Про це «Останньому Бастіону» повідомило джерело в прокуратурі.

Вантажний автомобіль наповнений краденим газоконденсатом був помічений нарядом міліції в районі села Кротенки та в результаті тривалої погоні затриманий поблизу аеропорту у ніч з 4 на 5 січня цього року.

В кузові вантажного автомобіля міліціонери виявили ємність місткістю до 10 кубічних метрів, яка була заповнена газоконденсатом. Як наступного дня встановили правоохоронці, злочинці здійснили незаконну врізку з метою крадіжки на газогоні підприємства «Полтавагазвидобування» в районі села Гонтарі. Крім цього вантажівка мала транзитні номери, а її походження лишається невстановленим досі.

Як належить за законом, після затримання автомобіль був поставлений працівниками міліції на штрафмайданчик. Газоконденсат вилучений та порушена кримінальна справа.

Але далі в розслідування справи втрутився особисто прокурор області Ян Стрелюк, стверджує джерело.

До міліції надійшло формальне звернення від «сірої» фірми з проханням повернути транспортний засіб – ділки посилалися на те, що не в курсі того як використовувався автомобіль в ніч його затримання.

При цьому з прокуратури правоохоронцям надійшов наказ повірити в історію на слові і повернути автомобіль. Попри порушену кримінальну справу, невідоме походження транспортного засобуі те, що автомобіль є доказом в розслідування злочину та його знаряддям.

Але цікаве те, що автомобіль після цього перегнали на територію приватної автобази.

«Останній Бастіон» має фотодоказ перебування вилученого автомобіля поза межами штрафмайданчику, на території «сірої» фірми, де він перебуває досі за адресою вулиця Домобудівельників споруда №11 в Полтаві. При цьому цілодобово охороняти вантажівку за командою з прокуратури були виставлені двоє співробітників МВС.

в подібній маніпуляції затриманими автомобілями для прокуратури області немає нічого дивного, розповідає джерело «Останнього Бастіону». За словами правоохоронця, так прокуратура намагається отримати від злочинців викуп за транспортний засіб. Вочевидь, сума сплачена при початковій «домовленості» здалася Яну Стрелюку замалою за сприяння в «відмазуванні» винних та ще й за звільнення автомобіля. От і вибиває гроші зі злочинців яких мав би саджати, та ще й рахунком робочого часу міліціонерів.

Так замість виконання своїх прямих обов’язків правоохоронні органи виконують злочинні накази з метою власного збагачення прокурора.

Далі буде...

Семен Чорнехата


Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36