Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту

ПОЛТАВА
21.09.2016, 07:56

Приватне підприємство «Укрінтербуд» реконструює Полтавську міську школу мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко методом перфоратора та пінопласту.

Наразі зовнішні роботи з реконструкції фасаду ПП «Укрінтербуд» виконує перфоратором, через що постраждала його цілісність, докорінно та безповоротно змінився первісний вигляд будівлі як невід’ємної частини унікального ансамблю Круглої площі. 

Зазначається, що І-шу частину реставраційних робіт школи мистецтв планується закінчити вже до кінця цього року (заявлений термін – до листопада).

Заміна вікон на пластикові також була передбачена саме в І частині робіт. На фото видно, що вікна встановлені без належного дотримання будівельних норм. Щілини в розмірі 15-20 см. будівельники задули шаром монтажної піни.

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _1

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _3

Нагадаємо, що Школа мистецтв розташована в історичній Будинку Малоросійського поштамту, пам’ятці державного значення (Будинок збудований 1809 року).

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _5

Володимир Годня, начальник управління Капітального будівництва виконкому Полтавської міськради розповів, що «Генеральний проектувальник реставрації – Державне підприємство «Державний проектний інститут містобудування «Міськбудпроект». Він розробив проектну документацію на І чергу реставраційних робіт Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв». Загалом буде ІІ черги. Перша буде виконана протягом поточного року. До неї належать зовнішні роботи, оскільки фасад будівлі на сьогоднішній день має непрезентабельний вигляд».

Зазначимо, підрядна організація, що виконує роботи І частини – полтавське підприємство ПП «Укрінтербуд». Як зазначив Годня, її визначили шляхом тендеру. 28.10. 2015 року був укладений договір на виконання робіт. Згідно з відкритою в Інтернеті інформацією з Єдиного державного реєстру підприємств на 27 серпня 2015 року, юридична особа-власник ПП «Укрінтербуд» - Володимир Герасименко. Його розмір внеску до статутного фонду склав 0.00 грн. Стільки ж складає і загальний статутний фонд.

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _7

Враховуючи рівень відповідальності й фінансової спроможності «Укрінтербуду» (його відсутність – ред.), ставлення Полтавської міської влади для пам’яток мистецтв (зовсім поруч – руїни Кадетського корпусу), цілком імовірно, що до ІІ частини реставрації пам’ятку навмисне можуть і недореставрувати. Тим паче, що вона вже потребує вартісного відновлення після втручання будівельників методом перфоратора й пінопласту.

Та що хотіти від нинішньої міської влади, коли «солодкоаптечна парочка» вже розміняла 100-літню будівлю Музичних класів Базилевич, віддала в приватні руки без жодних умов збереження Будино-палац Наума Бахмутського у мавританському стилі.

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _9

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _11

Спалена історична будівля Музичних класів

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _13

І віддана забудовникам під черговий скляний офісний центр

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _15

Занедбаний Будинок-палац Наума Бахмутського

Із мапи історичних пам’яток можна викреслювати і Кадетський корпус зі спаленою церквою та підім’ятою під житловий масив територією. Новоспеченим власникам квартир в елітному житловому корпусі «Кадетському» (Сірик vs Головко), мабуть, буде цікаво знати, що їхній будинок повністю ПОЗБАВЛЕНИЙ прибудинкової території. Тобто, мешканці «Кадетського» апріорі не матимуть можливості пограти з дітьми біля дому, вигуляти хатніх улюбленців чи насадити квіти. А з вікон відкриватиметься чудовий вигляд на руїни колись прекрасного Кадетського корпусу, Будинку Малоросійського поштамту й інших нині занедбаних пам’яток.

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _17

Така ціна незаконно розпиляного історичного центру. І вона починається за досить скромні 14500 грн за 1 кв. м. 

Полтавську школу мистецтв реконструюють методом перфоратора та пінопласту _19


Читайте також:
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45
Полтава
Чиновникам і депутатам немає часу вкладатися в українську перемогу, адже посилено набивають кишені. Підтримка воїнів — на громадянах.
26 березня, 07:09