Посадовців відділу освіти Полтавської РДА перевірять за тендер по Розсошенській гімназії

ПОЛТАВА
15.09.2017, 10:22
Посадовців відділу освіти Полтавської РДА перевірять за тендер по Розсошенській гімназії

Підставою слугувало журналістське розслідування «ОБ» і наше звернення до НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) звернулося до Держаудитслужби перевірити можливі порушення законодавства у сфері держзакупівель посадовими особами відділу освіти Полтавської райдержадміністрації.

Полтавський райвідділ освіти віддав реконструювати за 9,8 млн грн Розсошенську гімназію фірмі зі статутним капіталом 5 тис. грн, реєстрацією на квартирі і незадовільним рейтингом перевірки. Це встановив «ОБ» у журналістському розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ: Відділ освіти Полтавської РДА за 9,8 млн грн віддав реконструювати будівлю гімназії сумнівній «квартирній» фірмі

За результатом звернення НАБУ направило повідомлення до Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області про перевірку в межах компетенції.

Посадовців відділу освіти Полтавської РДА перевірять за тендер по Розсошенській гімназії_1

Посадовців відділу освіти Полтавської РДА перевірять за тендер по Розсошенській гімназії_3

– Згідно підпункту 4 пункту 4 Положення про Державну аудиторську службу України, затвердженою Постановою Кабінету Міністрів України від 03.02.2016 №43, контроль за дотриманням законодавства про державні закупівлі здійснюється Державною аудиторською службою України, – ідеться у відповіді.

Нагадаємо, відділ освіти Полтавської районної державної адміністрації у травні 2017 року провів тендер на реконструкцію гімназії у с. Розсошенці. Тендер відбувався у системі електронних закупівель «Prozorro». Очікувана вартість послуги становила 10,83 млн грн. У тендері взяло участь 10 компаній. Вони подали пакет документів і вказали оціночну вартість робіт. Діапазон пропозицій коливався від 8,1 до 10,5 млн грн. Переможцем тендеру райвідділ обрав ТОВ «Будівельна компанія «Центр-буд» із пропозицією полагодити гімназію за 9 889 508,00 грн.

За даними перевірки, ТОВ «Будівельна компанія «Центр-буд» має реєстрацію на квартирі/ в гуртожитку, вказаний основний телефон мобільний, або розташований в іншому населеному пункті, має статутний фонд близький до мінімального (менше 10 000 грн), низькі або негативні показники рентабельності, тендерні кошти є значною часткою (понад 60%) в структурі доходи, тендерні кошти на 100% більше суми основних засобів і в 3 рази перевищують максимальний річний дохід компанії.

Посадовців відділу освіти Полтавської РДА перевірять за тендер по Розсошенській гімназії_5

Наталія Веретільник, фото з соцмереж

Тендерний комітет відділу освіти складався з 3 осіб: начальника відділу освіти райдержадміністрації Наталії Веретільник, головного спеціаліста відділу освіти Людмили Міщанін і головного спеціаліста служби у справах дітей Марії Федорченко. 

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00