Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону

ПОЛТАВА
24.08.2016, 14:20
Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону

Самими прапорами проблем міста та країни не вирішити 

Полтавська міська влада встановила табличку національної пам’ятки на Монумент Слави в центрі міста після тривалої епопеї з встановленням/демонтуванням стягів з Монумента. Усупереч цьому з порушенням Закону «Про охорону культурної спадщини» 23 серпня представники місцевої організації ВО «Свобода» з допомогою альпініста та квадрокоптера знову закріпили український та червоно-чорний прапори на пам’ятці. 

Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону_1

Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону_3

Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону_5

Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону_7

Дивна реакція (точніше, її відсутність) із боку правоохоронців, які слідкували за порушенням Закону

Цим члени організації свідомо порушили Закон України «Про охорону культурної спадщини».

Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону_9

Прокоментував Юліан Матвійчук, голова Полтавської міської організації ВО «Свобода» у своєму Фейсбук.

Згідно з Постановою КМУ від 03.09.2009 № 928 Монумент Слави в місті Полтава є пам’яткою архітектури національного значення. Це засвідчено в переліку Пам'яток культурної спадщини національного значення Полтавської області, що занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону_11

Прапори на Монументі Слави встановили всупереч Закону_13

Ознайомитися з повни списком памяток можна за покликанням: Пам'ятки культурної спадщини національного значення Полтавської області, занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Статус пам’ятки національного значення означає, що Монумент занесено в список культурної спадщини й охороняється Законом. Так відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», заборонена будь-яка діяльність юридичних або фізичних осіб, яка створює загрозу об’єкту культурної спадщини або порушує законодавство у сфері охорони культурної спадщини.

Також у Законі йдеться, що надання або відмова в наданні дозволу,погодження чи висновку про будь-які роботи з об’єктом культурної спадщини приймається органом охорони культурної спадщини протягом одного місяця з дня подання фізичною чи юридичною особою відповідних документів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

У випадку безпідствного чи самостійного впливу на пам’ятку ( роботи з нею, встановлення чи добудови об’єктів), відповідні органи змушені покарати порушника адміністративною відповідальністю, залежно від вчиненого.

Редакція «Останнього Бастіону» переконана, що любити Україну та проявляти патріотизм потрібно через щоденні вчинки, які спрямовані на потвеодження фундаментальних цінностей кожного громадянина. Із цим нічого спільного не мають псевдопатріотичні акції, що здійснюються на замовлення окремих політичних проектів і мають на меті вчинити резонанс у суспільстві.

У Полтаві функціонують сотні громадських об’єднань і політичних партій. Кожна з них може вивісити свій прапор на Монументі Слави, проявивши свою позицію. Та самими прапорами проблем міста й країни не вирішити. Від кількості вивішених прапорів на Монументі Слави не залежить перемога у війні на Сході України, не залежить якість і рівень медичної допомоги, освіти, не залежить зростання рівня життя і доходів.

«Останній Бастіон» свідомо утримався від коментування ситуації в день чергового встановлення прапорів. У той час бастіонівці займалися визначенням придатної площі під нову артезіанську свердловину питної води для мешканців забрудненої Сенчі, завезенням матеріалів для ремонту даху Божківського НВК, організацією круглого столу з питань екологічної безпеки регіону під час видобутку природного газу.

Уважаємо, що саме гідні вчинки є найкращим підтвердженням любові до своєї землі та громади. Учинки, які здійснюється з доброї волі та свідомої позиції, а не під конкретну дату й «на камеру».

Читайте також:
Полтава
Неповнолітній житель Лубенського району зник безвісти ще 14 квітня. Парубок рибалив на березі річки Сула неподалік села Мусіївка.
вчора, 21:49
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
вчора, 15:45
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
вчора, 14:45
Полтава
Підрозділи фронтовиків щотижня отримують від тиловиків як слова вдячності, так і надійну підтримку. Разом — до спільної перемоги!
вчора, 08:12
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
15 квітня, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
15 квітня, 14:56