Прогули у Верховній Раді: чому депутати не ходять на роботу

ПОЛТАВА
14.06.2018, 10:57


Проблема прогулів депутатів базується на тому, що депутати в робочий час просто займаються іншими своїми справами. Про це розповів політолог Андрій Дуда, оцінюючи ситуацію з прогулами депутатів ВР.


Прогули у Верховній Раді: чому депутати не ходять на роботу_1

 

«Те, що ми часто спостерігаємо тишу в сесійній залі через відсутність і ситуацію з прогулами нардепів, є показником рівня політичної культури», - зазначив Дуда.
За його словами, європейський досвід визначає члена парламенту як неймовірно авторитетну фігуру, часто навіть як вершину політичної кар'єри для політика. Статус депутата в сприйнятті самими депутатам там зовсім не такий, як в Україні.

«Проблема прогулів ще і в тому, що у нас, напевно, три чверті народних депутатів - бізнесмени, для яких багато в чому мандат - це просто статус, який дозволяє їм краще вирішувати власні бізнес-проблеми. Тому більшу частину робочого часу депутати займаються власним бізнесом, а не політичною роботою », - пояснив політолог.

Він додав, що навіть робота в округах часто спускається на помічників.
«В принципі, це досить ефективно, гроші під це виділяють. Часто це навіть на роботі з виборцями ніяк не відбивається », - уточнив експерт.


Як показує досвід, на засідання ходять найчастіше ті, у кого немає свого бізнесу, хто живе по зарплаті, підкреслив політолог.

«Звичайно, є ті, хто живе поза Києвом, їх сім'ї поза столицею, але основна версія прогулів - бізнес. Повинна бути відповідальність за це. Але відповідальність за прогули самі собі депутати забезпечити не можуть », - резюмував Андрій Дуда.

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01