Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві

ПОЛТАВА
04.10.2014, 18:35
Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві

Щоб стати прокурором, потрібно купити прокурора, або на крайній випадок його заступника. Саме таким шляхом прийшов у полтавську обласну прокуратуру Олег Кириченко. Ну, а далі все закрутилося і понеслося по давно випробуваній прокурорській схемі: п'янки-гулянки, хабарі і «кришування». І все б нічого, якби не спливли фото, що інтригують...

Двічі в одну річку

Кириченко один з небагатьох, кому вдалося увійти двічі в одну річку, а вірніше всістися в одне і те ж крісло заступника полтавського облпрокурора.

Перший раз Олег Кириченко виявився в прокурорському кабінеті за часів Віктора Ющенка. Своє високе призначення він отримав у 2004-му році (на нього він мабуть заробляв з 1991-го, року початку роботи в прокуратурі). Як подейкують, він добре «відстебнув» кому потрібно - першому заступнику генпрокурора Сергію Винокурову, заступникам Тетяні Корняковій і Ренату Кузьміну. З тодішнім генпрокурором Олександром Медведьком у Кириченка були теж «партнерські» відносини: за його словами, генпрокурора він «годував з руки».

Жив тоді Кириченко цілком гідно і «відстебнути» грошенят йому не склало проблем. Звідки у нього взялися бабки, щоб зі скромної квартири в'їхати до шикарних апартаментів, незрозуміло. Так саме незрозуміло, як на свою зарплатню за рік служби в облпрокуратурі Кириченко шість разів змінив квартиру (і кожна нова була усе шикарнішою), а також обзавівся клаптиком землі у понад 300 гектарів у заповідних лісах, Лексусом 600, LS гібридом, Мерседесом 550 AMG і Тойотою Ленд крузер 200.

До речі Кириченко - афганець і ліквідатор аварії на ЧАЕС, має медаль «За бойові заслуги». Може за все це добро Кириченко придбав на отримані соцвиплати? Навряд ... В офіційній біографії зазначається, що «за сумлінне виконання службових обов'язків неодноразово заохочувався керівництвом Генеральної прокуратури України», значить совість у Кириченка таки є, тільки особлива ... прокурорська.

Хочеш жити - вмій вертітися

Мабуть, саме ця прокурорська совість і веліла йому покривати призначеного в 2008-му році керівником Полтавської РДА Сергія Антонюка, який, ще будучи простим викладачем трудового навчання в школі, ночами займався розкраданням газового конденсату з магістрального трубопроводу Яблунівка-Селещина. Кириченко активно прикривав ці грішки, а той ночами свердлив труби, возив після таких нічних вилазок своїх обгорілих рабів до опікових центрів, а деяких просто ховав у чистому полі. А одного разу Антонюк, втомлений після нічної вилазки зламав руку шестикласнику, який засумнівався в його компетентності як вчителя трудового навчання. Всі ці грішки пройшли повз касу, адже у Антонюка був хороший покровитель, сам заступник прокурора області.

Продовжував прикривати Антонюка Кириченко і на посаді голови РДА, де той зовсім розперезався. Тоді особистий прийом Антонюка коштував п'ять тисяч доларів, та й земелькою глава РДА приторговував (по 20 тисяч зелених за сотку). І все це було безкарно.

Але, одного разу він все ж попався на хабарі у 200 тисяч. Тут, як «Чорний плащ», на допомогу прийшов Кириченко і витягнув товариша з халепи навіть, незважаючи на те, що хабар було задокументовано правоохоронцями. За помахом руки заступника прокурора Антонюка відпустили.

Після цього випадку у Кириченка різко завелися грошенята на житлоплощу в 182 кв.м. на Хрещатику. Щоб очистити «чесне ім'я», Кириченко дав Антонюку добру пораду: заявити про напад на нього. Той так і зробив. Відразу після звільнення глава РДА розтрубив привселюдно, що вночі на нього напали і побили. Його заступник розкрутив справу з липовим нападом і сфальсифікованою довідкою про побої, як політичні гоніння.

Ось так Антонюк із хабарника перетворився на чесну людину, яка зазнала політичних репресій. Після цього випадку Кириченко став ще активніше оберігати Антонюка, і той отримав статус недоторканного для міліції.

На цьому їх дружба не закінчилася, а тільки набрала обертів. Спільно з Кириченком Антонюк зайнявся рейдерством - від цих двох мудреців постраждала бурова компанія «БУКРОС». Приєднався до рейдерського бізнесу і начальник управління земельних ресурсів Валерій Кальченко, який примудрився, завдяки Кириченко, отримати цю посаду з чотирирічною судимістю за несплату податків в особливо великих розмірах та зловживанням службовим становищем. У підсумку цій компашці вдалося віджати у «БУКРОСу» 15 «лямів» зелені лише за те, що держслужбовці погодилися не відбирати у компанії їх же землі.

І добре б жив далі підприємливий Кириченко, але прийшла нова влада на чолі з Віктором Януковичем і, незважаючи на те, що він з «донецьких», йому довелося поступитися своїм місцем заступника прокурора.

Після втечі Януковича, Кириченко в черговий раз опинився в старому кріслі, знову орудує справами і поповнює свій капітал. Прийшов він на місце зачищеного мером Полтави Дмитра Тарана, який вів справу з приводу влаштованого мером ДТП, а також займався справами, пов'язаними з корупційними аферами Мамая і публічно звинувачував його в тому, що останній більше 10-ти разів не з'являвся до суду. Ось за цю діяльність Таран і злетів з місця зампрокурора, на яке швиденько підлаштувався бувалий Кириченко, готовий не тільки заплатити за пост, але й розвивати бізнес чиновників.

Але цікаво й те, що, навіть поза будівлею облпрокуратури, і не маючи там посади, за бабки Кириченко примудрявся допомагати бандитам. Так за його допомогою і за велінням прокуратури був звільнений затриманий за виготовлення зброї Олександр Богомазов, який займався своїм бізнесом у зв'язці з міліціонером Юрієм Титовим. Титов був затриманий на гарячому, Богомазов йшов як співучасник, проте завдяки 25 тисячам доларів термін отримав лише Титов, і те умовний.

Любитель полунички

У свої 50 з невеликим хвостиком Кириченко - не публічна особа, перед пресою сильно не світиться і з небажанням час від часу виходить до чомусь незадоволеним протестувальникам біля стін Полтавської облпрокуратури.

Начебто такий не особливо примітний пухкенький мужичок в мундирі, ніхто б може і не звернув на нього увагу (живе як всі прокурори за поняттями), якби не одне але ... не спливли інтимні фото.

Так, в Фейсбуці буквально днями з'явилася спільнота Seven's Fleet / Полтавська правда. Не зрозуміло поки, чи буде співтовариство "тролити" одного Кириченко, чи пізніше в ньому з'являться кумедні фото на інших полтавських чиновників, але на тих шести фото, які вже викладені, заступник прокурора постав в досить пікантному вигляді. На одному зі знімків піддатий Кириченко сидить в одній футболці із затиснутим між ніг пластиковим фалосом. Із задоволеного обличчя Кириченко видно, що така полуничка йому до душі. 

Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві_1

На іншому фото, все в такому ж стані, Кириченко знятий з пофарбованим чимось незрозумілим язиком. 

Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві_3

Судячи з фото напівоголеного заступника прокурора в будьонівці й інтер'єрі, почалось фото-фіксування «свята» у сауні (до речі,на фото поруч з Кириченко помітна рука молоденької дамочки).

Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві_5

На інших фото вже неосудний напівголий Кириченко спить на підлозі разом зі своїм товаришем по чарці. 

Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві_7

Ось таке цікаве обличчя у Полтавської облпрокуратури, ось такі люди оберігають честь прокурорського мундира.

У зв'язку з вищевикладеним, є питання до керівництва ГПУ:

- Правда, що за посаду заступникаПолтавського облпрокурора Кириченко сплатив мзду двічі? І почому нині посада зама облпрокурора?

- Чи не хоче Генпрокуратура пояснити народу, чим займався Кириченко в останні роки під час режиму Януковича?

- Чи продовжує Олег Кириченко займатися кришуванням бандитів і рейдерством, сівши в крісло заступника прокурора області?

- Чи відреагує якось ГПУ на пікантні фото свого підопічного і поплатиться. Чи заступника прокурора за таку «славу»?

Відділ моніторингу Останнього Бастіону


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01