Проти депутата Сем’янівської сільради Верещаки порушили кримінальну справу

ПОЛТАВА
31.08.2017, 09:04
Проти депутата Сем’янівської сільради Верещаки порушили кримінальну справу

Полтавське районне відділення поліції порушило кримінальну справу проти депутата Сем’янівської (Кротенківської) сільради Григорія Верещаки. Йому інкримінують внесення недостовірних відомостей у декларацію за 2016 рік.

Проти депутата Сем’янівської сільради Верещаки порушили кримінальну справу _1

У декларації про доходи Верещака навмисно не вказав, що має цінні папери – є одним із засновників і кінцевих бенефіціарних власників підприємства ВАТ «Яциново-Слобідський кар’єр піску».

Проти депутата Сем’янівської сільради Верещаки порушили кримінальну справу _3

Із повною декларацією Верещаки можна ознайомитися тут.

За інформацією Мін’юсту, Григорій Верещака з дружиною Ганною є кінцевими бенефіціарами, контролерами ВАТ «Яциново-Слобідський кар’єр піску». На двох вони володіють близько 50% акцій підприємства.  

Проти депутата Сем’янівської сільради Верещаки порушили кримінальну справу _5

Заяву про злочин Полтавська місцева прокуратура передала до Полтавського райвідділу поліції. Правопорушення внесли до ЄРДР за ст. 366-1 КК України (Декларування недостовірної інформації).

Стаття передбачає штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також у декларації Григорій Верещака вказав, що є депутатом Сем’янівської сільради і ця посада неоплачувана. На сесіях сільради він голосував за відмову іншому підприємству у видобутку піску на користь свого. У цьому вбачається конфлікт інтересів, про який депутат не повідомив сільраду.

Раніше Верещака вже був судимий за розкрадання піску. 

Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06