Реформа спрацювала: поліція охорони Полтавщини бере на роботу розумово відсталих

ПОЛТАВА
18.07.2017, 13:05
Реформа спрацювала: поліція охорони Полтавщини бере на роботу розумово відсталих

Особи з психічними розладами, в тому числі, з діагнозом «легка розумова відсталість», не можуть перебувати на службі в підрозділах Управління поліції охорони в Полтавській області (далі УПО – ред.). Таку відповідь на запит дав в.о. начальника УПО Сергій Запорожець.

Реформа спрацювала: поліція охорони Полтавщини бере на роботу розумово відсталих _1

Запит стосувався Роменського, який працює охоронцем І рангу в УПО, про що є документальне підтвердження Запорожця.

Реформа спрацювала: поліція охорони Полтавщини бере на роботу розумово відсталих _3

Охоронець Роменський, згідно з даними з Полтавського обласного психоневрологічного диспансеру, з 1999 року перебуває на обліку, а з 2014 року – на консультативному обліку в психдиспансері. Має діагноз легка розумова відсталість.

Реформа спрацювала: поліція охорони Полтавщини бере на роботу розумово відсталих _5

Охоронці першого розряду (Роменський, зокрема) крім усього мають право нести службу з засобами активної оборони (гумові та пластикові кийки, кайданки, аерозольні балончики сльозоточивої і дратівливої дії), зазначив у відповіді на запит Запорожець.

У зв’язку з вищевикладеним видання адресує питання до:

Управління поліції охорони в Полтавській області, яким чином попри неможливість перебування в підрозділах структури з діагнозом легка розумова відсталість, Роменський був влаштований на роботу й працює на посаді охоронця І рангу? Хто з посадових осіб Управління проводив перевірку Роменського на наявність психічних розладів? Як Роменському вдавалося проходити щорічну атестацію та медичну комісію?

Міністерства внутрішніх справ, яким чином Управління поліції охорони в Полтавській області взяло на роботу й надало право на користування засобами активної оборони Роменському з встановленим діагнозом легка розумова відсталість?

Звертаємо увагу прокуратури Полтавської області на службову недбалість посадових осіб Управління поліції охорони в Полтавській області при зарахуванні Роменського на посаду охоронця.

Довідково: Легка розумова відсталість – легкий ступінь психічного недорозвинення, який характеризується нездатністю до розуміння і продукування складних понять, узагальнень, аналізу і переваженням конкретно-описового типу мислення, спрощеністю поглядів. Характерними проявами цих станів є: тенденція до затримки розуміння і мовлення в різному ступені, з різною частотою зустрічаються супутні стани: аутизм, розлади поведінки, епілепсія, труднощі навчання в загальноосвітній школі, висока сугестивність, потрапляння під чужий вплив, обов’язкова недостатність понятійного мислення, наявність мікроорганічної неврологічної симптоматики. Показник інтелектуального розвитку (IQ) за адаптованим варіантом тесту Векслера знаходиться в діапазоні 50-69.

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27