Реформи медицини в Естонії на прикладі звичайної лікарні

СВІТ
28.03.2016, 04:41
Реформи медицини в Естонії на прикладі звичайної лікарні

«Я звичайно ж не думала про це писати, але знову прочитала у Фейсбуці, що коїться в українській медицині, коментарі на кшталт «складності реформ», що «відразу ж систему не змінити», тому вирішила написати» - зазначає жінка. Жодної потреби зазначати її ім’я немає, тому що ця історія не конкретна, а проливає світло на загальну ситуацію в країні. 

Наша сім’я живе в Естонії. Ця країна 25 років як стала взагалі звільнятися від радянського минулого і зруйнованої інфраструктури. Так вийшло, що моя дитина кілька днів змушена була пролежати у лікарні (уже все добре). Підкреслюю, ми були у звичайнісінькій міській дитячій лікарня в Таллінні. У ній працюють і естономовні і російськомовні медсестри та лікарі. Середня зарплата лікаря 1900 євро (дві середньої зарплати в Естонії) і я не розумію навіть за що платити хабар. Такої необхідності просто не виникає. І я реально вірю, що моя дитина отримає гарну, європейського рівня допомогу. Якщо потрібно, і з новітньою апаратурою.

Реформи медицини в Естонії на прикладі звичайної лікарні _1

Реформи медицини в Естонії на прикладі звичайної лікарні _3

Ранок починається з аналізів о 6 годині. Ми ще спимо і тихенько підходить медсестра. «Спіть, спіть», - шепоче вона мені «ми тут самі розберемося», - і обережно, щоб не розбудити дитину, міряє пульс і тиск. І син проспав ще більше години.

Вранці, нам приносять сніданок. Ми їмо 3 рази в день + 2 рази десерт або фрукти. Сьогодні свято і нам приносять ласощі.

Реформи медицини в Естонії на прикладі звичайної лікарні _5

Прибиральниця заходить до палат 2 рази на день. Вибачається за незручності. А лікарі, коли ми йдемо на аналізи, вітають нас, говорячи з усмішкою «Зі святом!».

Реформи медицини в Естонії на прикладі звичайної лікарні _7

Ще раз наголошу, це найзвичайнісінька лікарня в пострадянській країні, яка провела НОРМАЛЬНІ реформи. І втілила їх у життя правильно, цілеспрямовано, для покращення життя всього суспільства.

Нагадаємо, недавно «Останній Бастіон» висвітлив, як здійснюються реформи медицини в українських реаліях на прикладі невідкладної медичної допомоги та дитячої стоматологічної поліклініки. Статті можна почитати, натиснувши на назви лікарень.

Далі буде.

Читайте також:
Світ
Під час приголомшливого експерименту науковці отримали золото завтовшки з атом. Вони використали старовинну ковальську методику.
06:01
Світ
Нащадки поневоленого московитами у XIX столітті кавказького народу мають нагоду повстати проти окупантів. Чи скористаються вони шансом?
17 квітня, 14:45
Світ
У 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи розгляне питання про прийняття Косово до складу організації.
16 квітня, 11:43
Світ
Ганну Ґутьєррес визнали винною в ненавмисному вбивстві українки Галини Гатчинс у жовтні 2021 року.
16 квітня, 11:28
Світ
Поки адепт культурмарксизму з Арґентини на посаді Папи Римського закликає українців здійняти білий прапор, його підлеглі почали каятися.
14 квітня, 17:21
Світ
Сіоністське лобі на берегах Потомаку знову активізувалося. Військово-релігійний режим аятол напередодні вночі завдав потужного удару.
14 квітня, 15:03