Реформування міліції в поліцію. Плюси та мінуси (відео)

УКРАЇНА
26.10.2019, 06:58

Реформування структур МВС презентувалося як один із найбільших здобутків влади.

Арсен Аваков та Хатія Деканоідзе з задоволенням піарилися на цій темі. Українці «селфилися» з поліцейськими, образ яких був списаним із добре знайомих американських фільмів.

Пройшло кілька років, і вказані реформи виглядають не так барвисто. Корупційні схеми нікуди не поділися. Сучасна поліція так само, як колишня міліція долучається до протидії тим патріотичним силам, позиції яких розходяться з позиціями влади. Бійці підрозділів тактико-оперативного реагування (ТОР) не гірше за беркутівців розправляються з протестувальниками.

Водночас зменшилася ефективність правоохоронних органів по боротьбі зі злочинністю. Саме на цю обставину як один із найгірших наслідків реформування структур МВС вказує полковник у відставці, ветеран міліції полтавець Юрій Бутаєв.

Протягом останніх років показники злочинності, особливо організованої, значно зросли. У багатьох полтавців довіра до людей у погонах суттєво зменшилася. Часто пересічна людина навіть не знає, до кого їй звернутися з приводу відомого їй правопорушення.